LED far alırken nelere dikkat edilmeli?

İçindekiler:

  1. LED far alırken nelere dikkat edilmeli?
  2. Xenon LED far hangisi daha iyi?
  3. LED Xenon far muayeneden geçer mi?
  4. LED Xenon ömrü ne kadar?
  5. LED Xenon göz alır mı?
  6. Photon nasıl bir marka?
  7. LED far yasak mı?
  8. LED far ampulü muayeneden geçer mi?
  9. Sonradan takılan Xenon far yasak mı?
  10. Xenon far cezası ne kadar?
  11. Deli Mavi LED Xenon yasak mı?
  12. Sis farı neden yasak?

LED far alırken nelere dikkat edilmeli?

Led lambanın ampülleri ZES veya CSP olmasına dikkat ediniz. En iyi aydınlatmayı bu lambalar sağlıyor. Eğer tam beyaz ışık istiyorsanız kelvin değeri 6000k eya 6500k olmalıdır. Hafif sıcak beyaz içinse 5000-5500k değerini tercih edin.

Xenon LED far hangisi daha iyi?

LED ve XENON farlar birbirinden farklı noktalarda kullanılıyor. Bağımsız far yuvaları bulunan bir araca sahipseniz; kısa far olarak XENON far satın alabilirsiniz. Gündüz farı seçenekleriyle ilgileniyorsanız; LED far tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır.

LED Xenon far muayeneden geçer mi?

Sonradan takılan LED farlar muayeneden hafif kusurlu olarak geçer. ... Xenon farlar, gaz deşarjlı olduğu için muayeneden ağır kusurlu bulur ve geçmez. LED far ampulleri gaz deşarjlı değildir. Muayene sonrasında yaptığınız itiraz incelenir ve yüksek ihtimal LED far takılı aracınız muayeneden geçer.

LED Xenon ömrü ne kadar?

Teknolojilere bir bakalım,
HalojenLED Xenon
Tahmini renk sıcaklığı3200K - 5000K3000K - 12000K
Tahmini kullanım ömrü200 - 400 saat5000 saat
KurulumÇoğu araçta kurulumu kolaydır - ampuller kolayca yerine takılabilirÇoğu araçta kurulumu kolaydır - ampuller kolayca yerine takılabilir

LED Xenon göz alır mı?

Göz almazı dip not ekliyim bugün günümüz aralarındaki led matrix, lazer led v.b isimli bazıları led xenon sistem karması bazıları direk led sistemli olan farlar dan daha fazla göz almaz.. ... Farlar halojen. Karşı tarafı rahatsız etmiyor ve muayeneden geçiyor.

Photon nasıl bir marka?

Oto aydınlatma konusunda uzman, özellikle LED oto ampul ürün yelpazesinde tecrübe, çeşitlilik ve kalitesiyle pazarda lider markadır. Diğer çok bilinen uluslararası markalardan farklı olarak Photon, sadece oto ampul üretimi yapan, oto ampul konusunda uzman bir markadır.

LED far yasak mı?

“Xenon far taktırmak yasak mı” sorusunun cevabı hem evet hem de hayır. Xenon ya da Led, taktırdığınız farın yasal olabilmesi için standartlara uygun olması gerekir. ... Araçta far değişimi yapılacaksa takılan yeni farların da aynı simgelere sahip olması gerekir.

LED far ampulü muayeneden geçer mi?

LED far ampulü takılmış araçlar, yalnızca far yön hatası (hafif kusur) alarak muayeneden geçebilir. Bazı araç sahiplerinin LED far ampulü ile girdiği TÜVTÜRK araç muayenesinde gaz deşarjlı far (ağır kusur) alarak muayeneden geçemediği bildirilmiştir. ... LED, Xenon gibi gaz deşarjlı değildir.

Sonradan takılan Xenon far yasak mı?

Sonradan araçları takılan xenon farların birçoğu standart prosedüre uymadığı için yasaklanmıştır. ... Yani araçlarınızın farını yasalara uygun bir far ile değiştirebilirsiniz. Bu konuda hiçbir yasak yok. Ancak bu taktıracağınız farın TİP Onayı almış olması gerekiyor.

Xenon far cezası ne kadar?

Xenon Far Kullanma Cezası Nedir? 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 64/1-b- 5 sayılı maddesine bakıldığında yönetmelikte ifade edilen esasların dışındaki aralara ve sürücülerine 132 TL idari para cezası verilmektedir. 15 gün içinde cezanın ödenmesi durumunda %25 oranında indirim uygulanmaktadır.

Deli Mavi LED Xenon yasak mı?

Kısaca özetlemek gerekirse; standart dışı farlar olan mavi far, sarı limon far ve Xenon far gibi değişik farlar takmak 2918 sayılı Karayolları Trafik Yönetmeliği ve 2918 sayılı Karayolları trafik kanununda yasaktır.

Sis farı neden yasak?

Öte yandan uzmanlar sis farının yasaklanmasının sebebini şöyle açıkladı: "Sis farları, adı üzerinde sisli havalarda görüşü arttırması maksadıyla kullanılmaktadır. ... Sis farlarını sarı renkte yapmak, karşı yönden gelen sürücüye daha fazla etki yapacağından yasaktır. Fakat bu yasağın renk ile alakalı bir durumu yoktur.