Ahududu dikimi ne zaman?

İçindekiler:

  1. Ahududu dikimi ne zaman?
  2. Ahududu bakımı nasıl yapılır?
  3. Ahududu suyu sever mi?
  4. Patlıcanın mevsimi ne zaman?
  5. Frambuaz nerede yetiştirilir?
  6. Ahududu reçeli neye iyi gelir?

Ahududu dikimi ne zaman?

Ahududuları, sonbahardan ilkbahara kadar olan devrede, toprak dikime uygun olduğu zamanlarda dikilebilir. Kışlan fazla sert olmayan bölgelerde sonbahar dikimi daha iyi sonuç verir. Bu dikim için kasım ayı uygundur. Dikim, ilkbaharda yapılacaksa fazla geç kalınmamalıdır.

Ahududu bakımı nasıl yapılır?

Ahududu toprağında özellikle yabani otlar ile mücadele çok önemlidir. İlk dönemlerden başlanarak hasat zamanına kadar ahududu bakımı için sürekli toprak işlenmelidir. Daha sonra ahududu bakımında gübreleme işlemi önemlidir....Ahududu Bakımında Budama

  1. Dikim budaması
  2. Yaz budaması
  3. Kış budaması
  4. Gençleştirme budaması

Ahududu suyu sever mi?

Ancak ahududu bitkisi kökleri kuraklığa olduğu kadar aşırı suya da duyarlıdır. Az geçirimli topraklarda fazla su birikimi köklerde hastalıklara ve ölümlere sebep olur. Aşırı sulama susuzluk kadar zararlı olabilir. Sulama; karık, yağmurlama veya damla sulama şeklinde yapılır.

Patlıcanın mevsimi ne zaman?

Eylül ayı içerisinde sebzelerde mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi, kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber, çarliston biber,havuç, salatalık, sivribiber, taze fasulye tüketebilirken meyvelerde ise mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm tüketebilirsiniz.

Frambuaz nerede yetiştirilir?

Ahududu - Frambuaz Bitki: 1-1,5 metre boyunda, kırmızı meyvaları olan Haziran-Temmuz aylarında beyaz renkli çiçekler açan, dağlık bölgelerde orman ve korularda rastlanan dikenli bir çalıdır. Ahududu - Frambuaz Yetiştiği Yerler: Avrupa kıtası ve Kuzey Anadolu'da yaygın bir bitkidir.

Ahududu reçeli neye iyi gelir?

Ahududu reçeli özellikle çocuklara zindelik verme özelliğine sahip olmasının yanı sıra, boğaz ve bademcik ağrılarını gidermede de etkili. Kadınlardaki beyaz akıntıyı kesmeye destek olduğu, dokular üzerinde sıkılaştırıcı bir etkisi olduğu, idrar söktürücü ve kan temizleyici özellikleri bulunduğu da söyleniyor.