Menengiç sakızının faydaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Menengiç sakızının faydaları nelerdir?
  2. Çıtlık ağacı ne demek?
  3. Çitlembik yağı nasıl çıkarılır?
  4. Bittim yağı nedir?

Menengiç sakızının faydaları nelerdir?

Düzenli tüketildiğinde metabolizmayı iyileştirir. Ayrıca midenin asit oranını dengeleyerek yemek sonrası oluşan hazımsızlık ya da kasılmaları önler. Güçlü bir antiseptik özelliğe sahip olan menengiç bağışıklık sistemindeki uyaranları artırır. Bu da virüslere karşı dirençli olmasını sağlar.

Çıtlık ağacı ne demek?

Çıtlık ağacı çitlembik, dağan, dağdağan, tağınaç gibi adlarla da anılıp latincesi celtis australis olan çıtlık her türlü toprak ve zor iklim koşullarına dayanıklı, her türlü zararlıya dayanıklı, uzun yaşayan bir ağaç.

Çitlembik yağı nasıl çıkarılır?

Çitlenbik Yağı Nasıl Çıkarılır? Çitlembik yağı özel olarak meyvesinden çıkarılmaktadır. Bunun için aşamalı olarak süzme ve ayrıştırma işlemlerini yapabilecek mekanik sistemlerin bulunması gerekir. Yani detaylı ve sterilizasyonu yapılmış olan üretim alanlarında özel makineler eşliğinde çitlembik yağı çıkarılmaktadır.

Bittim yağı nedir?

Bıttım yağı yada diğer adıyla menengiç yada çitlembik Bıttım ağaçlarından elde edilen bıttım adı verilen meyvelerden elde edilir. Bıttım meyvesi değirmenlerde veya havanlarda dövülerek posasından ve yağından ayrılır. Bu işlemden sonra bıttım yağı elde edilmektedir.