Fetva Hattı nedir?

İçindekiler:

  1. Fetva Hattı nedir?
  2. 190 ücretli mi?
  3. Din işleri Yüksek Kurulu nedir?
  4. Din işleri Yüksek Kurulu ne zaman kuruldu?
  5. Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu üyeleri kimlerdir?
  6. Cami Rehberi ne iş yapar?
  7. Müezzin nedir ne iş yapar?

Fetva Hattı nedir?

Dini konularda vatandaşın aklına takılan sorulara cevap veren Fetva hattı akıllarda yer alan şüpheleri gidermek ve sorulara cevap vermek için ALO 190 hattından 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

190 ücretli mi?

'Alo 190 Dini Danışma' olarak yeniden düzenlenen telefona yurt içinden ve cep telefonlarından ücretsiz olarak ulaşılabilecek. ... Yurt içi ve yurt dışından ücretsiz olarak daha geniş toplum kesimlerine ulaşabilmek amacıyla oluşturulan Dini Danışma Hattı'nın yeni numarası '190' olarak belirlendi.

Din işleri Yüksek Kurulu nedir?

Din İşleri Yüksek Kurulu, Başkanlığın dini konularda en yüksek karar ve danışma organı olup on altı üyeden oluşur.

Din işleri Yüksek Kurulu ne zaman kuruldu?

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunun çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir. MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 22/6/1965 tarihli ve 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 5 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu üyeleri kimlerdir?

MADDE 7- (1) Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu; Diyanet İşleri Başkanının başkanlığında, Gümrük ve Ticaret, İçişleri, Kültür ve Turizm, Maliye, Sağlık ve Ulaştırma Bakanlıklarının müsteşar veya müsteşar yardımcıları ile Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Seyahat Acentalan Birliğinin birer temsilcisinden oluşur. eder.

Cami Rehberi ne iş yapar?

CAMİ REHBERLİĞİ NEDİR? Yerli ve yabancı turistlerce gerçekleştirilen cami ziyaretlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde istihdam edilen Cami Rehberleri marifetiyle İslam dini, tarihi, mimarisi ve sanatına dair doğru ve güvenilir bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Müezzin nedir ne iş yapar?

Müezzin camilerde ezan okur. Namaz önceleri kamet getirirken namaz sonralarında cemaate tesbihat yaptırır. Müezzin kelimesi Arapça kökenlidir.