Sqlite nedir nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Sqlite nedir nasıl kullanılır?
  2. SQLite nedir ne işe yarar?
  3. Python SQLite nedir?
  4. Python hangi veritabanı?
  5. Execute ne işe yarar?
  6. Python execute nedir?

Sqlite nedir nasıl kullanılır?

Sqlite, dosya biçimli bir çapraz platformdur. Bu sayede bir cihazda yazılmış olan bir veritabanı dosyası, farklı bir mimariye sahip olan farklı bir cihaza kopyalanabilir ve bu cihazda kullanılabilir.

SQLite nedir ne işe yarar?

Android uygulamalarımızda local olarak veritabanı ihtiyacını karşılamak için SQLite'ı kullanırız. SQLite bir panele ya da sunucu tarafına ihtiyaç duymadan çalışan bir veritabanıdır. Projeniz için saklayacağınız verilerin boyutları yüksek ise ya da zamanla artan bir veri ise kullanımı önerilmez.

Python SQLite nedir?

SQLite, ücretsiz ve kullanımı kolay bir veritabanıdır. Python programlama dilinde varsayılan olarak gelmektedir. SQLite, diğer veritabanlarının aksine kurulum, yapılandırma vs gerektirmez. Diğer veritabanlarına nazaran çok basit, öğrenmesi kolay bir yapıdır.

Python hangi veritabanı?

Veri Tabanı Oluşturmak. Python da "sqlite3" modülüyle veri tabanlarını oluştururuz.

Execute ne işe yarar?

EXECUTE. EXECUTE evvelce hazırlanmış bir SQL cümlesini (bir taslağı) çalıştırır. Taslaklar sadece bir oturum boyunca geçerli kaldıklarından, taslaklar PREPARE deyimi ile o oturumda evvelce oluşturulmuş olmalıdır. ... EXECUTE tarafından döndürülen çıktı taslağın çıktısıdır, EXECUTE komutunun değil.

Python execute nedir?

Daha genel amaçlı bir Python kod parçası çalıştırmak için exec komutuna ihtiyacınız var. Bu iki araçla dinamik olarak, yani programınız çalışmaktayken, yeni program kodu üretebilir ve çalıştırabilirsiniz. Meselâ hazır bir kod şablonu hazırlayıp, gerekli yerlerini kullanıcıdan okuduktan sonra işletebilirsiniz.