Miatli ne demek?

İçindekiler:

  1. Miatli ne demek?
  2. Miyat ne demek?
  3. Miadında ne demek tıp?
  4. Endikasyon ne demek TDK?
  5. Tıp dilinde Endike ne demektir?
  6. Komplikasyonlar nelerdir?
  7. Komplikasyon ne demek TDK?
  8. Şeker hastaları ne kadar yaşar?
  9. Tip 2 Diyabet kronik hastalık midir?

Miatli ne demek?

miat ne demek? Bir şeyin yapılması için tanınan süre. Bir şeyin yerine yenisinin verilebilmesi için kabul edilmiş bulunan süre, kullanma süresi.

Miyat ne demek?

İlgilenip gözetmek, korumak.

Miadında ne demek tıp?

Ortalama 40 hafta olan hamilelik süresinde 37 hafta itibariyle olan doğumlar miadında ve ondan öncekiler erken yani prematüre doğumlardır. 42 haftaya kadar doğum meydana gelmediyse buna miad geçmesi veya sürmatürasyon adı verilmektedir.

Endikasyon ne demek TDK?

Bir hastalıkta izlenecek tedavi yöntemi ve müdahalenin belirlenmesi, indikasyon. Bir ilacın hangi hastalıklara ve hangi biçimde uygun olacağını veya bir operasyonun hangi koşullarda gerekli olduğunu ifade eder. endikasyon, 10 karakter ile yazılır.

Tıp dilinde Endike ne demektir?

Endike olmak ise ilaç tedavisinin gerekliliğini ve tedavinin işe yaradığını belirtir. Yani Tedavi endike oldu demek, ilaç tedavisi işe yaradı ve sağlığın yeniden kazanıldığı durumunu anlatır.

Komplikasyonlar nelerdir?

Tıbbi anlamda 'komplikasyon' terimi, bir rahatsızlığın, hastalığın veya tıbbi tedavi işleminin ön görülebilen istenmeyen etkileridir. Komplikasyonlar bir hastalığın gidişatını kötü yönde etkiler.

Komplikasyon ne demek TDK?

a. tıp Karmaşıklık. Bir hastalığın devamı sırasında oluşan başka patolojik olaylar veya hastalıklar. komplikasyon, 12 karakter ile yazılır.

Şeker hastaları ne kadar yaşar?

Yapılan son araştırmalar TİP-1 diyabetin yaşam süresini normale göre 20 yıl; TİP-2 diyabetin ise 10 yıl daha kısalttığını; ayrıca diyabet hastası olan erkeklerin yaşam süresinin ortalama 8-12 yıl; kadınların ise 14-18 yıl kısaldığını göstermiştir.

Tip 2 Diyabet kronik hastalık midir?

Tip 2 Diyabet, (şeker hastalığı) kan şekeri düzeyinin aşırı yükselmesine neden olan ve ömür boyu süren kronik bir hastalıktır. Tip 2 Diyabet, başta kalp damar olmak üzere pek çok ciddi sağlık soruna neden olabilir. Kişinin zamanında tedavi edilmemesi durumunda organ kayıpları ve körlüğe kadar varan sorunlar oluşabilir.