Devlet hibe kredisi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Devlet hibe kredisi nasıl alınır?
  2. Devlet kimlere hibe kredisi veriyor?
  3. Hibe kredi almak için nereye başvurulur?
  4. Girişimcilik Belgesi e-Devlet'ten nasıl alınır?
  5. Girişimcilik Belgesi kaç günde alınır?
  6. Kosgeb sertifikamı nasıl alabilirim?
  7. Kosgeb Girişimcilik Sertifikası ne kadar geçerli?

Devlet hibe kredisi nasıl alınır?

Devlet hibe kredisi almak için hibe kredi veren devlet kurumlarına başvuruda bulunulması gerekmektedir. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, KOSGEB, kamu bankaları gibi kurumlardan hibe kredi alınabilmektedir. Hibe kredi başvurusu yapılabilmesi için 18 yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir.

Devlet kimlere hibe kredisi veriyor?

Devlet teşviği, bir işin yapılabilmesi amacı ile kamu kurumları tarafından belirli oranlarda destek verilmesi anlama gelmektedir. Hibe ise kamu kurumları, kuruluşları, vakıflar ya da şahıslar tarafından verilir.

Hibe kredi almak için nereye başvurulur?

Devletin sağladığı hibe kredisinden yararlanmak için öncelikle hibe kredisini sağlamakta olan devlet kurumlarına başvurulması gereklidir. KOSGEB, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve kamu bankları tarafından hibe kredisi verilmektedir.

Girişimcilik Belgesi e-Devlet'ten nasıl alınır?

Çıktı almak için de e-Devlet şifresiyle resmi sayfası e-hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra ”Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” altında yer alan ”Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım” belgesini tıklayarak belgenizi yazdırabilirsiniz.

Girişimcilik Belgesi kaç günde alınır?

Girişimcilik belgesi almak için kaç gün gerekir ve eğitimlerin süresi toplamda 4 iş günü ve 32 saat olarak belirlenmiştir. Girişimcilik sertifikası için başvuru yaptıktan sonra güncel eğitim sürelerine göz atabilirsiniz.

Kosgeb sertifikamı nasıl alabilirim?

Hali ile artık KOSGEB girişimcilik belgesini 2 şekilde alabilirsiniz.

  1. e-devlet üzerinden başvuru yaparak sınıf ortamında.
  2. e-devlet üzerinden başvuruda bulunarak İnternet ortamı üzerinden.

Kosgeb Girişimcilik Sertifikası ne kadar geçerli?

2010-2020 yılları arasında sınıf ortamındaki eğitim sonucunda alınan uygulamalı girişimcilik eğitimi katılım belgeleri, 31 Aralık 2020 tarihine kadar geçerliliğini koruyacak.