Ardıç Katranlı Sabun ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Ardıç Katranlı Sabun ne işe yarar?
  2. Katran nasıl çıkar?
  3. Ardıç katran yağı ne işe yarar?
  4. Katran sabunu ne işe yarar?

Ardıç Katranlı Sabun ne işe yarar?

Ardıç ağacından çıkarılan yağ ile üretilen ardıç sabunu cilt hastalıklarını tedavi etmek için kullanılır. Özellikle egzama gibi vücutta dökülme gibi hastalıklara sebep olan rahatsızlıklar için kullanılır. Alternatif tıp yöntemi olan ardıç katranı sabunu, saça ve cilde olan faydaları saymakla bitmez.

Katran nasıl çıkar?

Kurumuş katran lekesi nasıl çıkar diye düşünenlerin işi biraz daha zor. Kurudukça katranın daha zor çıktığı bilinir. Eğer lekenin yumuşaması gerekiyorsa bunun için okaliptüs yağı en işlevsel sonuçları verecektir. Öncelikli olarak okaliptüs yağını kurumuş katran lekesinin üzerine uygulayarak yumuşaması için bekliyoruz.

Ardıç katran yağı ne işe yarar?

Ardıç aynı zamanda harici ve dahili olarak şişkinliği azaltmak, romatizmal artrit ağrılarını, eklem ve kas ağrılarını hafifletmek ve tendonit için kullanılır. Bitkinin esans yağı lokal olarak solunum yolu enfeksiyonları, kan toplaması, öksürük ve sedef gibi inatçı deri rahatsızlıkları için kullanılır.

Katran sabunu ne işe yarar?

Yüzyıllardır egzama, dermatit ve sedef hastalığının geçirilmesinde kullanılmakta olan katran sabunu cilt üzerinde oluşan cilt rahatsızlıklarının giderilmesi için birebir bir üründür. Kaşıntı gibi etkiler gösteren egzama hastalığının tedavisi için katran sabunu, pullu ve kuru cildi nemlendirmek için kullanılmaktadır.