Vehmetmek ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Vehmetmek ne demek TDK?
  2. Full kasko ne demek?
  3. Muafiyetli rent a car kaskosu nedir?
  4. Bina deprem Koasürans oranı nedir?
  5. Birden cok sigorta nedir?
  6. Kapalı ödeme ne demek?

Vehmetmek ne demek TDK?

(nsz) (ve'hmetmek) Yersiz korkuya, kuşkuya düşmek, kuruntuya kapılmak, evhamlanmak: “Kollarını ... çaprazvari bağlamış, beyaz ve biraz büyücek elleri, futbolla gittikçe büyür vehmettiği pazılarını yokluyor gibi.” -Ö. Seyfettin.

Full kasko ne demek?

Full kasko, genişletilmiş kaskonun halk arasındaki adıdır. ... Bütün bunların yanı sıra doğal afetler ve kişisel eşya teminatına kadar poliçenizde belirlenen birçok risk karşısında full kasko ile kendinizi güven altına alabilirsiniz.

Muafiyetli rent a car kaskosu nedir?

Rent A Car Kaskoda muafiyet kasko hasarlarında olay başına sigortalıya düşen ödeme miktarı anlamına gelmektedir. Muafiyet oranı araç bedelinin %2'i, %5'i olabilir.

Bina deprem Koasürans oranı nedir?

Deprem hasarları için konut sigortalarında; bina için, bina sigorta bedelinin %2 si oranında, eşya içinse eşya sigorta bedelinin %5 i oranında bir muafiyet uygulanır. ... Aynı hesaplama eşya sigorta bedeli içinde de %5 oranı ile yapılacaktır.

Birden cok sigorta nedir?

Birden Çok Sigorta Aynı menfaatin, aynı zamanda, aynı rizikolara karşı, aynı süreler için, birden fazla sigortacıya sigorta ettirilmesi haline müşterek sigorta denir.

Kapalı ödeme ne demek?

Kapalı Fatura: Kapalı fatura, mal veya hizmet tesliminde müşterinin, mal veya hizmet bedelini, faturanın düzenlendiği anda ödemesi durumunda düzenlenen faturadır. ...