Göbeklitepe yi kaç kişi izledi?

İçindekiler:

  1. Göbeklitepe yi kaç kişi izledi?
  2. V52 Neolitik yerleşimi ne demek?
  3. Göbeklitepe ne zaman müze oldu?
  4. Şanlıurfa'nın 15 kilometre güneydoğusunda yer alan insanoğlunun ilk tapınağı olarak kabul edilen sit alanının adı nedir?
  5. Göbeklitepe taşlar neden T şeklinde?

Göbeklitepe yi kaç kişi izledi?

Animasyon film Rafadan Tayfa Göbeklitepe'nin ilk hafta gişe hasılatı belli oldu. Buna göre, filmi 1. haftasında 406 lokasyonda toplam 956 bin 540 kişi izlerken, 16 milyon 403 bin 369 lira gişe hasılatı elde edildi.

V52 Neolitik yerleşimi ne demek?

Göbeklitepe Arkeolojik Alanı, Şanlıurfa kent merkezinin 18 kilometre kuzeydoğusunda, Örencik Köyü yakınlarındadır. Alan 1963 yılında, İstanbul ve Chicago Üniversitelerinin ortaklığıyla gerçekleştirilen bir yüzey araştırması sırasında keşfedilmiş ve “V52 Neolitik Yerleşimi” olarak tanımlanmıştır.

Göbeklitepe ne zaman müze oldu?

MÜZEKART YENİ YIL
Ziyaret Saatleri
Yaz Dönemi08:00 - 18:00
Kış Dönemi08:00 - 17:00

Şanlıurfa'nın 15 kilometre güneydoğusunda yer alan insanoğlunun ilk tapınağı olarak kabul edilen sit alanının adı nedir?

Göbeklitepe; Şanlıurfa (ya da halk arasında sıklıkla söylenen şekilde Urfa) şehir merkezinin yaklaşık 15 kilometre kuzeydoğusunda, Örencik Köyü yakınlarında bulunuyor.

Göbeklitepe taşlar neden T şeklinde?

T şeklindeki taşların ise kolları açık insanları temsil ettiği düşünülüyor. Bölge ilk olarak, Chicago ve İstanbul Üniversiteleri tarafından 1963'te fark edilmiş, ancak T şeklindeki taşların dışarıda kalan kısımları mezar taşı zannedilmiş, böylece bölgede kazı yapılmamış.