Özel kullanım imar durumu nedir?

İçindekiler:

  1. Özel kullanım imar durumu nedir?
  2. 0 50 imar ne demek?
  3. Imarda KAKS ne demektir?
  4. A lejantlı arsa ne demek?
  5. Imar durumu bağ bahçe ev yapılır mı?

Özel kullanım imar durumu nedir?

Eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel tesisler gibi sosyal altyapı alanlarının özele dönüştürülmesi durumu oluyor. Bu tür plan değişikliklerinde kullanımın başına “ÖZEL” ifadesi ile sembole “Ö” harfi ekleniyor.

0 50 imar ne demek?

Emsal Katsayısı; imarlı bir arsaya yapılabilecek kapalı inşaat alanını belirlemede kullanılan bir katsayıdır. ... Genellikle E=0.

Imarda KAKS ne demektir?

Kaks, bir arsaya yapılabilecek toplam net inşaat alanını belirler. İnşaatına başlanacak olan yapının tüm katlarındaki alanları toplamının parsel alanına oranı kaks sayısını ortaya çıkarır. KAKS ( Kat Alan Kat Sayısı ) (Emsal)= 0.

A lejantlı arsa ne demek?

Lejantı ve yapılaşma şartları çok önemlidir. 1/1000 Uygulama planında "yeşil alan" vb. şekilde yapılaşmaya müsait olmayan bir imarı olabilir. Lejantı ise yapılanma grubunu belirler. Örneğin Akaryakıt istasyonu yapılabilecek arsalar "A" lejantı ile, konut yapılabilecek arsalar "K" lejantı ile gösterilirler.

Imar durumu bağ bahçe ev yapılır mı?

Araziyle ilgili gerekli cins değişikliği işleminin yapılması halinde imar şartlarına uygun şekilde inşat yapılabilir hale gelmektedir. Tapuda bağ, bahçe olarak yer alan arazinin arsaya dönüşme işleminin yapılmasıyla birlikte arazi içine prefabrik ev yapımı başlanabilir.