Adet sonrası koyu kahverengi akıntı neden olur?

İçindekiler:

  1. Adet sonrası koyu kahverengi akıntı neden olur?
  2. Adet sonrası kanaması gusül gerektirir mi?
  3. Östrojen seviyesi nasıl ölçülür?
  4. Tüylenme için hangi ilaç kullanılır?
  5. Kadınlarda tüylenmeye neden olan hormonlar?

Adet sonrası koyu kahverengi akıntı neden olur?

Kahverengi Akıntının Normal Kabul Edilmediği Durumlar. Özellikle rahim içindeki miyomlar (submuköz miyom) aşırı adet kanaması veya adet dışı dönemde kahverengi kanamaya neden olur. Kaviteye bası yapan intramural miyomlar da kahverengi akıntıya neden olabilir.

Adet sonrası kanaması gusül gerektirir mi?

Hayız ve nifas halleri, kan akmaya devam ettikçe ve kanın kesilmesinden sonra boy abdesti alınmadıkça ibadete engel iken istihâze yalnızca abdesti bozan bir durum olup gusül gerektirmez.

Östrojen seviyesi nasıl ölçülür?

Östrojen testi, kan veya idrardaki kadınlık hormonlarının seviyesini ölçmektedir. Test için genellikle kan alınır. Bazen 24 saatlik idrar toplanarak da test yapılabilmektedir. Bu testle ölçülen üç çeşit östrojen hormonu vardır.

Tüylenme için hangi ilaç kullanılır?

İlaç olarak oral kontraseptifler, spironolakton, siproteron asetat, finasterid ve flutamid en sık kullanılanlardır. Polikistik over varsa metformin ilacı faydalı olabilir. Tüylenmesi olan bayanlar kilolu ise mutlaka kilo vermelidir. Kiloluluk tüylenmeyi artırmaktadır.

Kadınlarda tüylenmeye neden olan hormonlar?

Androjen hormonlar kadınlarda düşük seviyede üretilmekle birlikte temel olarak yumurtalıklar ve böbreküstü bezinde üretilirler ve buradan kana verilirler. Androjen hormonları salgısı herhangi bir nedenle arttığında kana daha fazla hormon aktarılır ve böylece kıl köklerine de daha hormon ulaşır.