Farazi olarak ne demek?

İçindekiler:

  1. Farazi olarak ne demek?
  2. Benzer kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Farklı demek ne demek?
  4. Esi ne demek TDK?
  5. Eşi Nasıl Yazılır?
  6. F ne demek oyun?
  7. Eşi benzeri bulunmayan ne demek?
  8. Emsali olmayan ne demek?
  9. Emsali ne demek türkçe?

Farazi olarak ne demek?

Farazi kelimesi gerçeği yansıtmayan sadece bir fikirden öteye gitmeyen durumlar için kullanılmaktadır. Yani herhangi bir gerçek duruma dayanmayan ve kanıtı olmayan durumlar söz konusu olduğu zaman farazi kelimesi kullanılır. Bu anlamı üzerinden farazi sözcüğünü değerlendirebilirsiniz.

Benzer kelimesinin eş anlamı nedir?

Benzer ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Benzer sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler aynı, denk, emsal, , kez, kopya, miktar, misal, misil, nazir, nüsha ve örnek sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Farklı demek ne demek?

farklı anlamı sf. Farkı olan, aralarında fark bulunan, değişik, ayrımlı: "En dipte ikişer ayak merdivenle çıkılan ayrı iki odada farklı aileler otururlardı." -A. Kutlu.

Esi ne demek TDK?

"Kuma, ortak."

Eşi Nasıl Yazılır?

esi, 3 karakter ile yazılır. Ayrıca, e harfi ile başlar, i harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'e', 's', 'i', şeklindedir.

F ne demek oyun?

Sosyal medyada, özellikle de oyun sayfalarında sıklıkla karşımıza çıkan F ne demek ve anlamı nedir merak ediyor musunuz? F yazıldığında, yazan kişi aslında “Başımız sağ olsun” ya da “Allah rahmet eylesin” gibi yerelleştirebileceğimiz bir hareket sergiler.

Eşi benzeri bulunmayan ne demek?

Eşi benzeri olmamak deyiminin anlamı ve açıklaması Benzeri olmamak. "Bu elmasın dünyada eşi benzeri olmadığı için çok değerli." "Eşi benzeri olmayan lüks bir villada oturuyormuş."

Emsali olmayan ne demek?

Emsal kelimesi benzer olan ya da eş biçiminde olanlar anlamı ile beraber TDK üzerinden ele alınmaktadır. Bu kelimenin TDK açısından anlamına bakıldığı zaman emsalsiz, 'Eşi benzeri olmayan, eşsiz ve bir eşi daha bulunmayan' gibi anlamlara sahiptir. ...

Emsali ne demek türkçe?

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığında Emsal kelimesi, 'benzer olan, örnek olan ve eş biçiminde' anlamı üzerinden ele alınmaktadır. Herhangi bir durumu veya olguyu örnek verirken ona benzer olan etkiye anlatır. Diğer bir tabirle örnek olmak şeklinde anlatılan bir kelime olarak öne çıkmaktadır.