Piyes yapmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Piyes yapmak ne demek?
  2. Çatı arası piyesli daire ne demek?
  3. Ç ap mesken ne demek?
  4. Inşaatta harpuşta nedir?
  5. Inşaatta damlalık nedir?

Piyes yapmak ne demek?

Piyes, temsil ya da oyun; okunmaktan ziyade genellikle sahnelenmek üzere yazılmış, karakterler arasındaki diyaloglardan ve tasvirlerden oluşan tiyatro eseri.

Çatı arası piyesli daire ne demek?

Dairemin tapusunda çatı piyesli diyor. ... Çatı piyesli demek en üst katın çatı arasındaki dubleks biçimindeki ilave bölümüdür. Bu alt katla birlikte anılır ve tek bağımsız bölüm olarak kabul edilir. Tasdikli projede çatı arasındaki bölümle bağlantılı olarak görülür ve yasaldır.

Ç ap mesken ne demek?

Müteahhitler projede üst katları çatı piyesli daire olarak projelendiriyor. Üst katı dubleks yapacakken dubleksin arasındaki merdiven çıkış boşluğunu kapatıp burayı iki daire haline getiriyor. Bir daire yerine iki daire haline gelmiş bu yeri altını birine üstünü birine satıyor. Yani bir daire iki kişiye satılıyor.

Inşaatta harpuşta nedir?

En genel tabiri ile harpuşta; don, yağış gibi hava etkilerinden korunmak amacı ile yapılan açık duvar üstleri kaplamasına verilen isimdir.

Inşaatta damlalık nedir?

Denizliklerin alt yüzeyinde bulunan 2-3 mm genişliğindeki oluklara damlalık adı verilir. Suyu yapıdan uzaklaştırma işlemi bu damlalıklar sayesinde gerçekleşir. Denizliğin üzerinde biriken su eğimin de yardımıyla akarak denizliğin alt kısmına geçer. Burada bulunan damlalıklar sayesinde de su yapıdan uzaklaştırılır.