Metodolojik inceleme nedir?

İçindekiler:

  1. Metodolojik inceleme nedir?
  2. Tezin sorunsalı nedir?
  3. Tezin önemine ne yazılır?
  4. Bir tezin kapsamı nedir?
  5. Tezde sınırlılık nedir?
  6. Sınırlılık ne demek?

Metodolojik inceleme nedir?

Araştırma gerçekleştirmek ve bunu yaparken bilimselliği yakalamak adına, her alana özgü bazı yöntemler ele alınır. ... Yani metodoloji bir kişinin doğru araştırma yapabilmesini sağlayan, etkin bir metin yazabilecek temellendirme ile değerlendirmeyi içeren bir bilim alanıdır.

Tezin sorunsalı nedir?

Konunun seçiliş sebebi ve neden önemli olduğu giriş bölümünde iyi bir şekilde vurgulanmalı, tezin sorunsalı yani hangi soruya yanıt arandığı anlaşılır biçimde ifade edilmelidir. Sonuç bölümü, tezden elde edilen sonuçların değerlendirildiği bölümdür.

Tezin önemine ne yazılır?

TEZİN ÖNEMİ : Tezin önemi, konunun seçiliş nedenlerinin gerekçelendirilerek açıklanmasıdır. Burada, tezin konusu ve amacı ile doğrudan ilgili önemli çalışmalara değinilerek, bunların önerilen konuyu hangi boyutları ile ele aldığı belirtilir. Ayrıca, tezin kuramsal ve uygulamaya yönelik yararlarına da yer verilmelidir.

Bir tezin kapsamı nedir?

Kapsam ve Sınırlılıklar: Tezin kapsamında, araştırılacak konunun neleri kapsayacağı (konu, yer ve zaman) belirtilir. Araştırma uygulamalı ise gözlem ve örneklem hakkında bilgi verilir. ... Uygulamalı tezlerde gözlem, görüşme, örnek olay incelemesi vb. tekniklerden hangisinin, neden seçildiği gerekçeli olarak yazılır.

Tezde sınırlılık nedir?

Araştırmacının yapmayı isteyip yapamadığı, çeşitli nedenlerle vazgeçmek zorunda kaldığı şeyler “sınırlılık” olarak kabul edilir. Var olan sınırlılıkların belirlendiği araştırmanın bulguları, tarif edilen bu sınırlılıklar içinde geçerlidir. Yorumlar yapılırken bu durum dikkate alınmalıdır.

Sınırlılık ne demek?

Sınırlılık; Yöntem Bilimi alanında kullanılan bir kelimedir. Teknik terim anlamı: Bir biigi ya da araştırma bulgusunun belli bir kavram çerçevesinde geçerli sayılması. Bir yordamın, ya da işlemin belli bir bağlamda ya da belli koşullarda kullanılabilir olması. bk. götürü.