Salda Gölü hangi ilde?

İçindekiler:

  1. Salda Gölü hangi ilde?
  2. Burdur gölünde hangi balıklar var?
  3. Burdur Gölü nasıl oluşmuştur?
  4. Burdur Gölü kaç metrekare?
  5. Burdur Gölü kurudu mu?
  6. Burdur Gölü kapalı havza mı?
  7. Burdur merkezden Salda Gölüne nasıl gidilir?
  8. Burdur Salda Gölü arası kaç km?
  9. Denizli Salda Gölü arası ne kadar?
  10. Burdur denize kaç km?
  11. Salda golu kac saat?
  12. Salda Gölü istanbuldan kaç kilometre?
  13. Burdur istanbul ne kadar uzak?
  14. Salda Gölü Ankara arası kaç km?
  15. Ankara Isparta Salda Gölü arası kaç km?
  16. Salda Gölü suya girilir mi?

Salda Gölü hangi ilde?

Salda gölü haritada nerede? SALDA GÖLÜ NEREDE? Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan göl, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili hafif tuzlu karstik bir göldür. Göller Yöresi içinde, dışa akışı olmayan kapalı havzalı yapıdadır.

Burdur gölünde hangi balıklar var?

Aphanius Burduricus

Burdur Gölü nasıl oluşmuştur?

Burdur Gölü Söğüt Dağı ile Sulu dere Yayla dağ kütleleri arasında kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunda uzanan oluk şeklindeki tektonik çöküntünün sularla dolması ile oluşmuştur. Gölün güney ve kuzeyinde ise alüvyonların birikmesi ile sazlarla kaplı ve delta oluşumu başlamıştır. ...

Burdur Gölü kaç metrekare?

250 km²

Burdur Gölü kurudu mu?

Türkiye'nin yedinci büyük gölü olarak bilinen Burdur Gölü, son dönemde önemli oranda su kaybı yaşadı. Burdur Gölü son 35 yılda su kapasitesinin 3'te 1'ini kaybetti ve kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Burdur Gölü'ne özgü Burdur dişli sazancığı ve dikkuyruk ördeğinin de nesli tehlike altına girdi.

Burdur Gölü kapalı havza mı?

Eğirdir Gölü 916 m ve Türkiye'nin üçüncü büyük gölü olan Beyşehir Gölü 1.

Burdur merkezden Salda Gölüne nasıl gidilir?

Havalimanından Burdur'a geçip oradan toplu taşıma ile Salda Gölü'ne gidebilirsiniz. Isparta Havalimanı-Burdur ulaşımı 14 TL. Burdur'a giderseniz, otogardan saat başı hareket eden Yeşilova minibüslerine binin (10 TL). Yeşilova'da da Denizli istikametinde devam eden minibüslere binip 5 km uzaklıktaki Salda Gölü'nde inin.

Burdur Salda Gölü arası kaç km?

8 km

Denizli Salda Gölü arası ne kadar?

salda gölü Denizli arası mesafe : 84 kilometre. salda gölü Denizli arası süre : 1 saat 6 dakika. Aşağıdaki bölümlerden salda gölü Denizli arası yol haritasına ulaşabilir, salda gölü noktasından Denizli ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Burdur denize kaç km?

Burdur Deniz Mesafesi arası mesafe : 1191 kilometre.

Salda golu kac saat?

Salda Gölü, Burdur'un Yeşilova ilçesinde, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta yer alır. 632 kilometre. İstanbul burdur salda gölü arası süre : 7 saat 39 dakika.

Salda Gölü istanbuldan kaç kilometre?

burdur salda golu İstanbul arası mesafe : 632 kilometre. burdur salda golu İstanbul arası süre : 7 saat 39 dakika.

Burdur istanbul ne kadar uzak?

KARAYOLU İLE YOLCULUKLARDA MESAFE637 KM
KARAYOLUYLA ORTALAMA HIZ İLE YOLCULUK SÜRESİ7 SAAT 13 DAKİKA
HAVAYOLUYLA (UÇAKLA) YOLCULUK SÜRESİ1 SAAT 2 DAKİKA
UÇUS MESAFESİ408 KM

Salda Gölü Ankara arası kaç km?

Ankara Burdur salda gölü arası mesafe : 453 kilometre. Ankara Burdur salda gölü arası süre : 5 saat 35 dakika. Aşağıdaki bölümlerden Ankara Burdur salda gölü arası yol haritasına ulaşabilir, Ankara noktasından Burdur salda gölü ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Ankara Isparta Salda Gölü arası kaç km?

Ankara-Salda Gölü arası 463 km. Denizli ya da Burdur'a otobüsle gelerek oradan gerekli aktarmaları yapabilirsiniz. Hava yolunu kullanacaksanız, Denizli ve Isparta'ya gelerek gerekli aktarmalarla Salda Gölü'ne ulaşabilirsiniz.

Salda Gölü suya girilir mi?

Havaların sıcak olduğu aylarda gitmek, suya girmek ve plajda güneşlenmek için güzel bir tercih olabilir. Fakat Salda Gölü çevresinde bir kayak merkezi olduğunu ve kış aylarında yolunuz düşerse, Salda'yı gören tepelerde kayak yapma şansı yakalayabilirsiniz.