2020 Üniversite kayıtları ne zaman başliyor?

İçindekiler:

  1. 2020 Üniversite kayıtları ne zaman başliyor?
  2. Üniversite kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak?
  3. 2021 Üniversite kaydı nasıl yapılır?
  4. Ösym başvuru evrakları nelerdir?
  5. Ösym başvurusu için neler gerekli?
  6. Ösym ilk kayıt nasıl yapılır?
  7. Eski kimlik ile üniversite sınavına girilir mi?
  8. Eski kimlik ile e devlet şifresi alınır mı?

2020 Üniversite kayıtları ne zaman başliyor?

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos-4 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Üniversite kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak?

Yeni duruma göre 29 Ağustos – 06 Eylül tarihleri arasında e-kayıt işlemleri ; 31 Ağustos – 05 Eylül tarihleri arasında ise şahsen kayıt işlemleri yapılabilecek. Daha önceden 2020 YKS şahsen kayıt işlemleri 31 Ağustos-4 Eylül 2020' de, elektronik kayıtlar (e-kayıt) ise 29 Ağustos-2 Eylül 2020' de yapılacaktı.

2021 Üniversite kaydı nasıl yapılır?

2021 Üniversite Sınavı Başvurusu , 04 Şubat 2021 – 2 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacaktır, Başvurular ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden yapılacaktır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru tarihleri Mart 2021 saat 23.

Ösym başvuru evrakları nelerdir?

Başvuru merkezine giderken adayın yanında bulundurması gereken belgeler neler? Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş 2020-YKS Aday Başvuru Formu ile Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslı gerekiyor. (Nüfus cüzdanı veya T.C.

Ösym başvurusu için neler gerekli?

Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek belgelerdir. Fotoğrafın üzerinde soğuk damga bulunan ve resmi bir kuruluştan alınan kimlik belgeleri de kabul edilebilir. Resmi bir kuruluştan alınmış olsa bile üzerinde soğuk damga bulunmayan kimlik belgeleri kabul edilmez.

Ösym ilk kayıt nasıl yapılır?

kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne ÖSYM AİS mobil uygulaması veya 'http://ais.osym.gov.tr' üzerinden 'e-Devlet ile kayıt ol' seçeneğine tıklayarak kayıt olabilecek ve sınav başvurularını yapabilecek. e-Devlet kayıtları için adaylarımızın PTT ...

Eski kimlik ile üniversite sınavına girilir mi?

Hayır, girilemez. Sürücü belgesi, meslek kimlik kartları, öğrenci kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler, sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez.

Eski kimlik ile e devlet şifresi alınır mı?

Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir. ...