Şahsa yazılan trafik cezası nereye ödenir?

İçindekiler:

  1. Şahsa yazılan trafik cezası nereye ödenir?
  2. Edevlet trafik cezası tebliğ sayılır mı?
  3. Trafik cezaları kaç gün içinde tebliğ edilir?
  4. Trafik cezası iptal edildi parayı nasıl alabilirim?
  5. Ödenen trafik cezası geri alınır mı?

Şahsa yazılan trafik cezası nereye ödenir?

Trafik cezanızı zamanında ödemeniz önemli. Ceza bedelini banka şubeleri, PTT şubeleri, vergi dairesi ya da internet aracılığıyla ödeyebilirsiniz.

Edevlet trafik cezası tebliğ sayılır mı?

E-Devlette sadece cezayı ne zaman yediğinizi ve ceza miktarını öğrenebilirsiniz. ... Trafik cezası sürücü belgenize yazıldıysa tebliğ edilmiş sayılır.

Trafik cezaları kaç gün içinde tebliğ edilir?

Eğer trafik cezası gıyapta kesilmişse, itiraz süresi cezanın tebliğ edildiği tarihinden itibaren 15 gündür. Ancak trafik memurunun yüz yüze kestiği trafik cezalarında tebliğ tarihi aynı gündür ve 15 günlük itiraz süresi hemen başlar. Trafik cezalarına itirazlar 15 gün içinde Sulh Ceza Mahkemesi'ne yapılır.

Trafik cezası iptal edildi parayı nasıl alabilirim?

Ceza iptal edilmediyse, cezayı kesen trafik şube ile iletişime geçersiniz. İptal edildiyse de elinizdeki karar ile, bağlı bulunduğunuz vergi dairesine gidip dilekçe yazıyorsunuz. Kararı ve İBAN'ı da eklersiniz dilekçenize. Yoğunluğa bağlı olarak 1-2 hafta içerisinde paranız tarafınıza ödenir.

Ödenen trafik cezası geri alınır mı?

Ödenen trafik cezasının iptali için mahkemeye başvurdunuz ve Sulh Ceza Mahkemesi lehinize karar vererek ceza tutanağının iptaline karar verdi. ... 2-Ödeme dekontu ve mahkeme kararını da ekleyerek bağlı bulunduğunuz vergi dairesine müracaat ederek ödediğiniz cezanın hesap numaranıza iadesini sağlayabilirsiniz.