Kürtçe tenno ne demek anlamı?

İçindekiler:

  1. Kürtçe tenno ne demek anlamı?
  2. Kureder ne demek?
  3. Kerati Kürtçe ne demek?
  4. Guzulgurt ne demek?
  5. Kizil kurt kurtce ne demek?
  6. Kızıl Kurt ne anlama geliyor?
  7. Kuzuluk kurt ne demek?
  8. Günek ne demek?
  9. Keratin bakımı nedir?

Kürtçe tenno ne demek anlamı?

Yukarıda da belirttiğim gibi Kürtçe'de kullanılan teno diye bir kelime bulunmamaktadır. ... Teno kelimesi uluslararası dilde tendon anlamına gelir.

Kureder ne demek?

Kurreder; Zıkkım demek yani zıkkımın kökü manasında argo bir kelimedir.

Kerati Kürtçe ne demek?

afiyet olmasın anlamında beddua. zıkkım.

Guzulgurt ne demek?

Guzulgurt anlamı, tanımı Kızıl kurt : Hlk. ... Kurt : Köpekgillerden, Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da yaşayan, postu gri sarı renkli, yırtıcı, etçil memeli hayvan (Canis lupus).

Kizil kurt kurtce ne demek?

Kızül-kırt, qızılkurt, quzulqurt, şeklinde versiyonları olan kelimedir. Kürtçede veya Zazacada kızgınlık ve öfke belirten bir söz, yeter artık, bu kadar da yeter anlamında kulanılır, Türkçe eşanlamlısı zıkkımın kökü şeklindedir.

Kızıl Kurt ne anlama geliyor?

Kızıl kurt (Canis rufus, hatalı adlandırılması ile Canis niger), köpekgiller (Canidae) familyasından Kuzey Amerika'da yaygın olan bir Canis türü. Bayağı kurt ile çok yakın akrabadır.

Kuzuluk kurt ne demek?

Türkçe tam karşılığı olmayan bu ifade kullanıldığı yere göre "Zıkkımın kökü, ne var, yeter artık" anlamlarına gelir. Örneğin, çocuk büyükler konuşurken sürekli birşey ister, mızmızlanır ve ağlarsa annenin çocuğa kızgınlığını belirtme ifadesi çoğunlukla Kuzzulkurt olur.

Günek ne demek?

günek anlamı Çok güneş alan yer.

Keratin bakımı nedir?

Keratin bakımı, çeşitli sebeplerden hasar görmüş, yıpranmış saçların tekran canlı, pürüzsüz ve dolgun görünmesini sağlamak amacı ile uygulanan bir saç bakım uygulamasıdır.