Biye makinası nedir?

İçindekiler:

  1. Biye makinası nedir?
  2. Düz boy ipliği nasıl anlaşılır?
  3. Kumaşın eni boyu nasıl anlaşılır?
  4. Etaminin tersi düzü nasıl anlasilir?
  5. Etamin nerelerde kullanılır?

Biye makinası nedir?

Biye Kesme Makinaları kumaşları şerit şeklinde kesmeye yarayan maskinalardır. Biye kesme makinalarının da çeşitleri bulunmaktadır; otomatik biye kesme makinası, tüp kumaş biye kesme makinası, tüp ve top kumaş biye kesme makinası vb. gibi pek çok çeşiti vardır.

Düz boy ipliği nasıl anlaşılır?

Kumaş düz iplik yönünde ses çıkaracak şekilde gerdirilir. Boy yönünde çekildiğinde ince ses, en yönünde çekildiğinde ise kalın ses çıkarır. Çözgü sıklığı , yani kumaşın boy ipliklerinin sıklığı, atkı sıklığından yani en ipliklerinin sıklığından çok daha fazladır.

Kumaşın eni boyu nasıl anlaşılır?

Kumaşın Eni; bir kenarından diğerine olan ölçüsüdür. Kumaş kenarı, kumaşın her bir yanındaki tamamlanmamış kenarıdır. Kumaşın Boyu; kenarlara paralel giden ölçüdür. Örneğin 90 cm'ye karşılık gelen bir uzunlukta bir miktar kumaş istediğinizde, kumaş topundan açılır ve satış elemanı sizin için 90 cm keser.

Etaminin tersi düzü nasıl anlasilir?

Etaminin tersi de düzü de aynıdır ancak çok nadiren bazı etaminlerde ufak bir farklılık olabiliyor. Etaminin kenarlarındaki marka yazısı hangi taraftaysa o taraf önüdür. Aynı şekilde kumaşın da önü ve arkası bu şekilde ayırt edilir.

Etamin nerelerde kullanılır?

Etamin kumaşı genellikle başlıca olarak seccade, kırlent, tablo gibi ev tekstil ürünlerinde kullanılır. Etamin üzerine istenilen renk ve modelde işleme yapmak mümkündür.