Göz iltihabına hangi ilaç iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Göz iltihabına hangi ilaç iyi gelir?
  2. Göze patates koymak ne işe yarar?
  3. Göze patates konur mu?
  4. Patates göze iyi gelir mi?
  5. Patates de hangi vitaminler var?

Göz iltihabına hangi ilaç iyi gelir?

Antihistaminikler göz damlası olarak alınabilir ve anti-inflamatuar göz damlaları da semptomların giderilmesinde yardımcı olabilir. Bunların yanı sıra, kortikosteroidli göz damlaları, antibiyotikler ya da merhemler, blefarit ve üveit gibi diğer göz enfeksiyonlarının tedavisinde de sıkça kullanılır.

Göze patates koymak ne işe yarar?

- Antioksidan kaynağı olan patates, gözlerdeki toksinlerin arındırır ve göz sağlığını korur. - Soğuk patates göze uygulandığında ise göz şişkinliğini alarak iltihapları azaltır. - Patates, aynı zamanda göz altı morluklarını hafifleterek ten renginde eşitlik sağlar.

Göze patates konur mu?

Soğumuş olan patateslerden iki dilim alın ve gözlerinizin üzerine yerleştirin. 15 dakika bekletip sürenin ardından patatesleri göz çevrenizden alın. Bu işlemi günde 2 kere bir hafta boyunca yapmanız göz ağrınıza iyi geleceği gibi göz çevrenizin yenilenmesinde de fayda sağlayacaktır.

Patates göze iyi gelir mi?

Patates suyunu göz altına bir pamuk yardımı ile uygulayarak göz altı lekeleri ve morluklarını hafifletebilirsiniz. Patates iyi bir potasyum kaynağı olarak yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur.

Patates de hangi vitaminler var?

Patates A,C, K , B6 ve E vitaminleri içermektedir, bunun yanında folatlar açısından da zenginidir. Tam bir potasyum deposu olan patates aynı zamanda kalsiyum , demir, magnezyum, demir, bakıri manganez içermektedir. Patatesin Cilt Sağlığına Faydaları: Patates en fazla cilt sağlığına faydalıdır.