Işçiye tutanak tutulursa ne olur?

İçindekiler:

  1. Işçiye tutanak tutulursa ne olur?
  2. Savunma yazısı neden istenir?
  3. Savunma isteme süresi kaç gündür?
  4. Savunma nasıl yazılmalı?

Işçiye tutanak tutulursa ne olur?

Tutanak tutulursa ne olur? sorusunu ise şu şekilde cevaplayabiliriz. Tutanak, işverenin elinde bir delil olduğundan dolayı şartlar mevcutsa İş Kanunu hükümlerine göre işçinin iş akdini sonlandırabilir. ... Hatta hiç tutanak tutulmadan da işçinin iş sözleşmesi feshedilebilir.

Savunma yazısı neden istenir?

Savunma sayesinde edindiği bilgiler ile işveren, iş sözleşmesinin feshedilmesinin gerekli olup olmadığını, durumun haklı neden seviyesine ulaşıp ulaşmadığını değerlendirebilir. ... Zira alınan savunma, olumsuzluğa neden olan işçinin sözleşmesinin feshedilmesi yerine başka bir çözüm bulunmasına imkân vermektedir.

Savunma isteme süresi kaç gündür?

Savunmayı alan kişi savunmasını yazmak için yedi gün süresi mevcut olup bu süre içinde savunmasını hazırlayıp idareye teslim etmelidir. Bu savunma hazırlanırken kendisine gösterilen suçlarla ilgili tüm deliller eklenmeli, hatta tanık olarak gösterilebilecek şahıslar varsa isimleri savunmada belirtilmelidir.

Savunma nasıl yazılmalı?

Peki, doğru savunma nasıl yazılır?...

  1. Savunmayı yazmak için boş bir kağıt alın. ...
  2. İster el yazınızla, isterseniz bilgisayar aracılığıyla bu savunma yazımını gerçekleştirebilirsiniz.
  3. Elinizle savunma yazdığınızı varsayarak, boş kağıdı önünüze alın ve sağ üst köşesine savunmayı yazdığınız tarihi yazın.