Athenavis One nedir?

İçindekiler:

  1. Athenavis One nedir?
  2. Monovisc nedir?
  3. Viscomen ne işe yarar?
  4. Sinovial One nedir?
  5. High Hyalplus nedir?
  6. Sinovyal sıvı ne demek?
  7. Kemik içi ödem nedir?
  8. Diz kapakta ödem neden oluşur?
  9. Dizde şişlik ve ağrı neden olur?
  10. Dizde şişlik ve ağrı hangi doktora gidilmeli?

Athenavis One nedir?

60 mg. sodyum hyaluronat içeren diz içi enjeksiyon. Sınıf III tıbbi cihazdır. Uygulama şekli ve pozolojisine hekim karar verir.

Monovisc nedir?

ABD'nin önde gelen Hiyalüronik Asit üreticilerinden olan Anika'nın yoğun ar-ge çalışmaları sonucunda patentli hafif çapraz bağlı teknolojisi ile ürettiği tekli enjeksiyon ürünüdür. Hafif çapraz bağlı Hiyalüronik Asit teknolojisi ile tek enjeksiyonda uzun süre etki gösterir.

Viscomen ne işe yarar?

Acıyı dindirmek ve dejenere olmuş diz lezyonları ile ilişkili artiküler hareketlerdeki azalma ve diğer sinovyal eklemler için dize enjekte edilmektedir. Sinovyal eklemlerde dejenerasyon ve travma sonucu oluşan ağrı ve hareket kısıtlılığında uygulanabilinir.

Sinovial One nedir?

Sinovial One % 2.

High Hyalplus nedir?

High Hyalplus, diz kireçlenmelerinin tedavisi ve ağrıların giderilmesinde kullanılan bir ilaçtır. Bu ilaçla eklemlerde kaybolan veya zorlaşan hareket kabiliyeti yeniden kazandırılmayı amaçlanmıştır.

Sinovyal sıvı ne demek?

Vücudumuzun, eklem kıkırdaklarını sürtünme nedeniyle aşınmaktan korumak için, kendi kendine ürettiği, Hyaluronik asit içerikli kayganlaştırma sıvısıdır. Bu sıvının yoksunluğunda, kıkırdak yüzey aşınarak Osteoartrit hastalığı oluşur.

Kemik içi ödem nedir?

Kemiklerin iç kısmında bulunan ve çoğunlukla kan hücrelerinin üretiminden sorumlu olan boşluklu kısma kemik iliği denir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak kemik iliğindeki sıvı miktarının artması kemik iliği ödemi olarak adlandırılır. Ödemin yarattığı basınç ağrıya neden olabilir.

Diz kapakta ödem neden oluşur?

Sürekli olarak aynı pozisyonda oturmak ya da yatmak da ödem nedenleri arasında yer almaktadır. Diz bölgesine gelen fiziksel travmalar ya da darbeler de yine vücudun bir tepki oluşturmasına neden olur ve dizde ödem olmasını sağlamaktadır. Bundan dolayı dizde ödem meydana gelir.

Dizde şişlik ve ağrı neden olur?

Genellikle sporcu hastalığı olarak bilinen menisküs yırtıkları, diz zorlaması sonucunda görülen ve hayat kaltesini önemli ölçüde düşüren bir sağlık sorunudur. Diz bölgesinde ağrı, şişlik ve ses gelmesi gibi belirtilerle kendini gösteren menisküs yırtılması, tedavi edilmediğinde kalıcı hasarlara neden olabilir.

Dizde şişlik ve ağrı hangi doktora gidilmeli?

Diz ağrısı için öncelikle ortopedi ve travmatoloji bölümüne başvurulması gerektiği düşünülür ancak, ani gelişen travma veya yaralanma durumları dışında fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne/doktoruna başvurmak daha doğrudur. Bacak ağrısında ise, bacak ağrısının nedenine göre başvurulacak bölümler değişiklik gösterir.