Sadık rüyalar nedir?

İçindekiler:

  1. Sadık rüyalar nedir?
  2. Haberci rüyalar nasıl olur?
  3. Rüyada öksürmek ne anlama gelir?
  4. Aşırı balgam neyin belirtisi?

Sadık rüyalar nedir?

Tasavvuf kaynaklarına göre Hak'tan ve rüya meleğinden kaynaklanan rüyalara sâdık rüya, nefisten ve şeytandan kaynaklananlara kâzib rüya denir. Sâlih müminlerin gördüğü rüyalar genellikle müjdeleyici nitelikte olduğundan bunlara büşrâ veya mübeşşire adı verilir (a.g.e., s. 714).

Haberci rüyalar nasıl olur?

Haberci rüya ile normal rüyayı Ay'ın fazlarına göre belirleriz. Özellikle dolunay geceleri, dolunayın 3 gün öncesi ve 3 gün sonrası bize haberci rüyalar gösterebilir. Dolunayda sadece ölüm ,felaket rüyaları görülmez, arkanızdan konuşanları, dedikodu yapanları görmenizde mümkündür.

Rüyada öksürmek ne anlama gelir?

Rüyada öksürmek, insanları başkalarına şikayet edeceksiniz demektir. Öksürürken balgam çıkarmak dertlerinizden kurtulacağınıza işarettir. Kuru kuru öksürmek içinizde sıkıntı olduğuna yorumlanır. Kronik öksürdüğünü görmek başınızın sıkıntıdan kurtulmayacağına işarettir.

Aşırı balgam neyin belirtisi?

Soğuk algınlığı, grip ve sinüzit gibi solunum yolu enfeksiyonları, balgam üretiminin artması ve öksürük sık görülen nedenleridir. Alerjik reaksiyonlar, balgam üretiminin artmasının bir başka nedenidir. Baharatlı yiyeceklerin tüketimi bile burun pasajlarında aşırı mukus üretimine neden olabilir.