Tıpta Uzmanlık Eğitimi Doktora mıdır?

İçindekiler:

  1. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Doktora mıdır?
  2. Tezsiz doktora programı var mi?
  3. Doktora için ALES şartı kalktı mı?
  4. ALES zorunlu mu?
  5. Yüksek Lisans için ALES şart mı?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Doktora mıdır?

Tıpta uzmanlık eğitimi ise, belli bir tıp alanında bilgi, tutum ve beceri kazanımına dayanan, doktora eğitiminde olduğu gibi bilişsel ve tez sunumu değerlendirmesi ile alınan uzmanlık belgesi ile belgelendirilmektedir.

Tezsiz doktora programı var mi?

Bu yönetmelik 2013 yılında değişmiştir. 2013 yılına kadar Tezsiz yüksek lisans mezunlarına doktora yapma imkanı tanınırken 2013 yılı Yönetmelik değişikliği ile bu imkan ortadan kaldırılmıştır.

Doktora için ALES şartı kalktı mı?

c) Doktora/sanatta yeterlik/tıpta uzmanlık/diş hekimliğinde uzmanlık/veteriner hekimliğinde uzmanlık/eczacılıkta uzmanlık mezunlarının yüksek lisans programlarına başvurularında, ALES şartı aranmaz.

ALES zorunlu mu?

Hangi Programlarda ALES Şartı Yok? Sadece tezsiz yüksek lisans programlarında ALES şartı kaldırılmıştır. Bunun dışındaki tezli yüksek lisans programları, doktora, sanatta yeterlik başvuruları, akademik personel başvuruları gibi tüm başvurularda gereklidir.

Yüksek Lisans için ALES şart mı?

c) Doktora/sanatta yeterlik/tıpta uzmanlık/diş hekimliğinde uzmanlık/veteriner hekimliğinde uzmanlık/eczacılıkta uzmanlık mezunlarının yüksek lisans programlarına başvurularında, ALES şartı aranmaz.”