Avuç içi ve ayak terlemesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Avuç içi ve ayak terlemesi neden olur?
  2. Osuruk kokusu faydalı mı?
  3. Mide şişkinliği gaz neden olur?
  4. Bebek gazı kokar mı?
  5. Anne sütüyle beslenen bebeğin kakası kokar mı?

Avuç içi ve ayak terlemesi neden olur?

Bunun nedeni, Ekrin ter bezlerinin ellerde, alında ve ayaklarda çok yoğun olmasıdır. Stresli olduğumuzda devreye giren sempatik sinir sistemimize bağlıdırlar. Hiperhidroz veya aşırı terleme yaşayan bazı insanlar, yalnızca avuç içlerinden yoğun şekilde terler. Bu duruma palmar hiperhidroz denir.

Osuruk kokusu faydalı mı?

Çıkardığınız gazın kokusu yararlı olabilir. Kulağa çılgınca gelse de yapılan araştırmada gaz çıkardığımız esnada açığa çıkan hidrojen sülfür bizi bazı hastalıklardan korur. Aşırı miktardaki kokulu gaz zehirleyici olabilir. Ancak az miktardaki bu gaz sizi felç ve kalp rahatsızlıklarına karşı korur.

Mide şişkinliği gaz neden olur?

Çölyak, irritabl bağırsak sendromu, ülser, gastrit, dispepsi, kabızlık, mide ve bağırsak kanserleri, safra kesesi bozuklukları, mide fıtığı gibi hastalıklar bağırsak ve mide de gaz birikimine neden olarak şişkinlik oluşturur. Ödem: Vücutta biriken fazla sıvı da şişkinliğe neden olabilir.

Bebek gazı kokar mı?

Bebeğinizin gazı ya da kakası metal, demir ve benzeri şeyler gibi kokuyorsa sebebi demir takviyeli ilaçlar ya da besinler olabilir. Ayrıca bu kötü koku bir gıdaya hassasiyetini veya daha ciddi bir tıbbi sorunu işaret ediyor olabilir. Kokulu gaz çıkarma sindirim sisteminin bazı maddeleri sindiremediği anlamına da gelir.

Anne sütüyle beslenen bebeğin kakası kokar mı?

Yumuşak olmasının ötesinde, yarı sıvı olduğu bile oldukça sık görülür. Kokusu hafif ekşidir: Bu “özel koku”, ancak anne sütüyle beslendiğinde söz konusu olur. Rengi genellikle açık sarıdır. Annenin beslenme şekline ve yediği besinlere göre de bebeğin kaka rengi değişebilir.