Çıraklık Eğitim Merkezine kimler başvurabilir?

İçindekiler:

  1. Çıraklık Eğitim Merkezine kimler başvurabilir?
  2. Çıraklık okulu kayıtları ne zaman başlıyor?
  3. Kaç yaşında çırak olunur?
  4. Çıraklık okulu ne işe yarar?
  5. Mesleki Çıraklık eğitimi nedir?
  6. Çıraklık okulu bitirenler lise diploması veriyor mu?
  7. Kalfalık belgem var lise diploması yerine geçer mi?
  8. Ustalık belgesi olan meslek lise diploması alabilir mi?
  9. Hangi alanlarda ustalık belgesi alınır?
  10. Meslek lisesi mezunu ustalık belgesi nasıl alinir?

Çıraklık Eğitim Merkezine kimler başvurabilir?

Ortaokul mezunları, her hangi bir liseden ayrılanlar, lise mezunları (şu an her hangi bir lisede okuyanlar nakil olabilir ), üniversite mezunları 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre çıraklık eğitimi uygulama kapsamında olan 140 meslek dalında bir işyerinde çalışanlar kayıt olabilir. Yaş sınırı yoktur.

Çıraklık okulu kayıtları ne zaman başlıyor?

1- Daha önce Mesleki (çıraklık) eğitimden geçmemiş olmak, 2- Askerlikle ilşkisi bulunmamak. MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİNDE ÖĞRENCİ KAYITLARI HER YIL TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL AYLARINDA ve OCAK AYI ARA KAYIT DÖNEMİNDE YAPILMAKTADIR.

Kaç yaşında çırak olunur?

Soru 13- Çıraklığa Başlama Yaşı Kaçtır? -3308 Sayılı Kanunun A Bendine Göre 14 Yaşını Doldurmuş, İlköğretim Mezunu Olanlar, Diğer Şartların Da Uygun Olması Halinde Çıraklık Sözleşmesi Yapabilirler.

Çıraklık okulu ne işe yarar?

-Çırakların Eğitiminde Amaç; Değişik Nedenlerle Örgün Eğitim Sistemi Dışında Kalan Ve İş Yerlerimizde, Gelecekte Kalfa Ve Usta Unvanı İle Çalışacak Veya Kendi İşyerlerini Açacak Gençlerimizin, Kaliteli Mal Ve Hizmet Üretmelerini Sağlamak Üzere Yetiştirmek, Yeteneği Uygun Olanlara Yüksek Öğrenim İmkânı Vermektir.

Mesleki Çıraklık eğitimi nedir?

Çıraklık", çıraklık sözleşmesi esaslarına göre bir meslek alanında mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını iş içerisinde geliştirmek için başlayan bir eğitim süresidir. Çıraklık sözleşmesinin imzalanması ile başlar, kalfalık belgesi alınınca sona erer.

Çıraklık okulu bitirenler lise diploması veriyor mu?

Mesleki Eğitim Merkezinde okuyarak mezun olmuş, fakat diploma programına dahil olmayarak kalfalık ve ustalık belgesi almış kişiler artık telafi dersler ile lise diploması alabilecekler.

Kalfalık belgem var lise diploması yerine geçer mi?

Mesleki Eğitim Merkezlerine devam ederek yada sınavlarına girerek ustalık belgesi almış olanlardan lise diploması olmayan kişiler için Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünce diploma eğitim programı açılacaktır.

Ustalık belgesi olan meslek lise diploması alabilir mi?

Lise ve üstü okul mezunu olanlardan aynı zamanda Ustalık Belgesine sahip olanlar diploma Programına kayıtlarını yaptırdıkları takdirde herhangi bir ders almadan doğrudan Mesleki Lisesi Diploması alabilir. Mesleki Lisesi Diploması Ustalık Belgesinde yazılı meslek dalından düzenlenir.

Hangi alanlarda ustalık belgesi alınır?

Ustalık belgesini, aynı meslek dalında kalfalık belgesine sahip olanlar, aynı meslek dalında meslek lisesi mezunu olanlar ve bir meslek dalında ilkokul mezunlarının toplam 11 yıl, lise ve üstü mezunların ise toplan 8 yıl ilgili meslekte fiilen çalıştıklarını Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Dökümü ile belgeleyenler ...

Meslek lisesi mezunu ustalık belgesi nasıl alinir?

Başvurular Sınav Dönemlerinden En Az 1 Ay Öncesinde Mesleki Eğitim Merkezlerine Yapılır. Süresinde Başvuru Yapmayanlar Bir Sonraki Dönemdeki Sınava Alınırlar. Öğrenim Süresi 3 Yıl Olan Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Ustalık Belgesi Alabilmek İçin Sadece Meslekleri İle İlgili Beceri Sınavına Girerler.