Sağlık Ataşesi nedir?

İçindekiler:

  1. Sağlık Ataşesi nedir?
  2. Maliye Ataşesi nasıl olunur?
  3. Konsolos ne işe yarar?
  4. Elçi nasıl olunur?
  5. Meslek memuru ne demek?

Sağlık Ataşesi nedir?

Sağlık ataşeleri, Türkiye'nin sağlık markasını bulunduğu ülkede tanıtmak, ülkemize gelecek olan hastaların bürokratik süreçlerini kolaylaştırmak, ülkeler arası sağlık anlaşmalarının uygulamasını takip etmek gibi bir dizi kritik görevi ifa edecektir.

Maliye Ataşesi nasıl olunur?

a) Maliye müşaviri ve maliye ataşesi kadrolarına atanabilmek için; ekonomi, hukuk, idari ve siyasal bilimler dalları ile bunlara eşit en az dört yıl öğretim yapan fakülte veya yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak ...

Konsolos ne işe yarar?

Bir devletin diğer bir devlete gönderdiği elçinin görevleri, devletini temsil etmek, diplomatik ilişkiler kurmak, görüşmelerde bulunmak, dostlukları geliştirmek, bilgi toplamak, vatandaşlarının haklarını ve çıkarlarını korumak, onların bürokratik işlemlerini yürütmek, ekonomik, kültürel ve bilimsel ilişkileri ...

Elçi nasıl olunur?

Büyük elçi olabilmek için olabilmek için Türkiye Cumhuriyeti Dış işleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu sınavına katılmanız gerekmektedir. Bu sınavda başarılı olmanız durumunda 2 farklı sınav daha sizi beklemektedir. Bunlardan birisi Sözlü sınav diğeri ise yazılı sınavdır.

Meslek memuru ne demek?

Meslek memurları, Dışişleri Bakanlığının görevlerinin yerine getirilmesinde, çeşitli kademelerde görev ve sorumluluk alarak diplomasi mesleğini icra eden Bakanlığın yönetici kadro memurlarıdır. ... Diplomatlar, geçmişe kıyasla bugün çok daha geniş bir alan içinde mesleklerini icra etmek durumundadırlar.