Tartarus Ne tanrısı?

İçindekiler:

  1. Tartarus Ne tanrısı?
  2. Aiolos rüzgar tanrısı kimdir?
  3. Boreas Ne tanrısı?
  4. Eurus ne anlama gelir?
  5. Eosphoros kimdir?

Tartarus Ne tanrısı?

Tartarus ya da Tartaros, Yunan mitolojisi'nde, hem bir tanrı hem de yeraltında bir yer adıdır. Ünlü şair Hesiodos'a göre ağır bir demirin cennetten dünyaya düşmesi dokuz gün almaktadır. Şaire göre, bir dokuz gün daha sonra ölüler diyarının en altında, Hades'in bile en uzağında yer alan Tartaros'a ulaşılır.

Aiolos rüzgar tanrısı kimdir?

Aiolos, eski Yunan mitolojisinde rüzgâr tanrısı. Poseidon'un oğlu olan Aiolos; Notos, Boreas, Euros ve Zephyros adında dört rüzgârı bir tulumun içinde kapalı tutar ve sadece Zeus'tan aldığı buyrukla ortaya salar.

Boreas Ne tanrısı?

Şafak tanrıçası Eos ve Astraios'un çocuğudur. Trakyada oturduğu varsayılan Boreas, Notus, Zephyrus, Eurus, Eosphoros ve Esperus'un kardeşidir. Soğuk esen Poyraz, tüm Kuzey Ege başta olmak üzere özellikle Çanakkale ve İstanbul Boğazlarında en fazla etkili olan rüzgâr olduğu için mitolojide en önemli rüzgâr tanrısıdır.

Eurus ne anlama gelir?

Eurus veya Euros, Yunan mitolojisinde doğu rüzgârının tecessümü ve tanrısı. Eos ve Astraeus'un oğludur. Notus (Güney rüzgârı), Boreas (Kuzey rüzgârı) ve Zephyrus (Batı rüzgârı) erkek kardeşleridir. Erkek kardeşleriyle beraber Anemoi (Rüzgârlar) olarak anılırlar.

Eosphoros kimdir?

Yunan mitolojisinde adları geçen Eosphoros (Venüs'ün sabahki görünümü, Sabahyıldızı ya da Çobanyıldızı) ve Hesperos (Venüs'ün akşamki görünümü ya da Çobanyıldızı), Venüs'ün iki ayrı zamandaki görünümüyle çakışan iki tanrıdır.