Forseps ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Forseps ne işe yarar?
  2. Operatif doğum ne demek?
  3. Normal doğumda vakum nedir?
  4. Mutlak vakum nedir?
  5. BARG ne demek?
  6. Bağıl basınç ne demek?
  7. Pozitif basınçlı havalandırma nedir?

Forseps ne işe yarar?

Forseps, genel olarak cisimleri tutmaya yarayan aygıttır. Ameliyatlarda dokuları tutmakta kullanıldığı gibi güç doğumlarda dölütün başını kavrayıp dışarı çekmeye yarar. 17. yüzyılın başlarında İngiltere'de bulunduğu ve ilk kez kullanıldığı sanılır. Forsepsler başlangıçta düz bir kıskaç biçimindeydi.

Operatif doğum ne demek?

Operatif vajinal doğum, vakum ya da forseps kullanılarak doğumun ikinci evresinin güvenli bir şekilde hızlandırılması ve doğumun gerçekleştirilmesidir.

Normal doğumda vakum nedir?

Uygun basınç elde edildikten sonra anne adayının pelvis yapısına ve bebeğin doğum kanalına uygun bir şekilde dışarı doğru çekilerek bebeğin başının doğurtulması amaçlanır. Vakum kullanılan doğumlarda mutlaka epizyotomi kesisi açılır.

Mutlak vakum nedir?

0 mbar mutlak vakum demek olup dünya yüzeyinde erişilmesi mümkün olmayan bir değerdir. Buna göre 1x10-3 (0.

BARG ne demek?

Barg, gösterge basıncının ölçülmesi için kullanılan birimdir. Gösterge basıncı, ortam basıncına karşı ölçülür. Bu nedenle, mutlak basınç eksi atmosferik basınca eşittir.

Bağıl basınç ne demek?

Dolayısıyla atmosfere açık sistemlerde hesaplanarak bulunan basınç gerçek basınç değildir. Buna bir de atmosferin yaptığı basıncı eklemek gerekir. Bu toplam basınca “mutlak basınç” denir. sıfır kabul ettiğimiz zaman bulunan basınca ise bağıl basınç adı verilir.

Pozitif basınçlı havalandırma nedir?

Pozitif basınç, daha az temiz alanlardan temiz alanlara hava akımı olmasını önler. Ameliyathaneler dahil hastanelerdeki tüm havalandırma sistemlerinde iki ayrı filtre sisteminin bulunması, bunlardan birincisinin etkinliğinin %30 veya üzerinde, ikincisinin etkinliğinin ise %90 veya üzerinde olması gerekmektedir.