IT sertifikaları nedir?

İçindekiler:

  1. IT sertifikaları nedir?
  2. MCSE sertifikası nasıl alınır?
  3. Crisc nedir?
  4. Bilişim Teknolojileri sertifikası nedir?
  5. Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı ne işe yarar?
  6. MEB Onaylı Bilgisayar Sertifikası ne işe yarar?
  7. MEB onaylı sertifikalar nereden alınır?

IT sertifikaları nedir?

Bir IT sertifikası, standart testlerin kökeninde yatan spesifik bir yeteneğin ölçülerini gösterip farkedilmesini sağlayan hızlı ve kolay bir yoldur. Sertifika sizin var olan yeteneklerinizi, motivasyonunuzu ve teknik bilgilerinizin spesifik bir platformda gösterilmesini sağlar.

MCSE sertifikası nasıl alınır?

MCSE : Messaging # 70-341, 70-342 kodlu sınavlardan birine girerek sertifikayı alabilirsiniz.

Crisc nedir?

Bu yeni sertifikanın adı, CRISC ( Certified in Risk and Information Systems Control). Bu sertifika “see risk” diye telaffuz edilecekmiş. Risk tanımlama,risk değerlendirme, risk yanıtlama, risk izleme, Bilgi Sistemleri tasarımı ve kontrolü gibi konularda tecrübesi olan IT profesyonelleri için bu sertifika tasarlanmış.

Bilişim Teknolojileri sertifikası nedir?

Bilişim Teknolojileri Donanım Kursu ise Bilişim Teknolojileri Donanım mesleğini yürüten ve ya yürütmek isteyen bireylerin, Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı 180 saatlik Bilişim Teknolojileri Donanım Eğitimi sonunda alması öngörülen sertifikadır. (Kurs bitirme belgesidir.)

Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı ne işe yarar?

Bilgisayar Sertifikası Ne İşe Yarar? Temel bilgi teknolojileri kullanımı sertifikası öncelikle Bilgisayar bildiğinizi ispatlayabileceğiniz tek sertifikadır. Kamuda görevde yükselmede istenilen bu sertifika aynı zamanda birçok bölüme başvuru sırasında zorunlu tutulmaktadır.

MEB Onaylı Bilgisayar Sertifikası ne işe yarar?

Meb Onaylı sertifika yapmış olduğunuz iş yada beceriyi belgelemek için Milli Eğitim Bakanlığı tarafın verilen bir belgedir. ... Meb onaylı sertifika ile bazı kamu kurumlarında KPSS aranmadan yada kadro haricinde ücretli olarak iş imkanı vardır.

MEB onaylı sertifikalar nereden alınır?

MEB onaylı bilgisayar sertifikası ücretsiz kurslardan alınabilir. Halk Eğitim Merkezleri, İŞKUR il müdürlükleri, MEB tarafından yetkilendirilmiş kurslar tarafından bu eğitim verilmektedir.