Vızıltı 66 nedir?

İçindekiler:

  1. Vızıltı 66 nedir?
  2. Vızıltı grupları ne demek?
  3. Konuşma halkası nasıl yapılır?
  4. Öğrenme istasyonu nedir?
  5. Sporda öğretim yöntemi nedir?

Vızıltı 66 nedir?

Vızıltı grupları kişi sayısına göre isim alır. Örneğin vızıltı 22 de iki öğrenci bir konu üzerinde ikişer dakika konuşur. Vızıltı 66 da ise altı öğrenci aynı konu üzerinde altışar dakika tartışır.

Vızıltı grupları ne demek?

Vızıltı gruplarında önemli olan belli bir öğrencinin belirli bir süre bir konu üzerinde tartışması ve sonunda varılan kararların açıklanmasıdır. Bu tür grup tartışması 4′le 36 dakika arasında sürebileceği için Vızıltı gruplarına “kısa süreli tartışma grupları” da denilmektedir.

Konuşma halkası nasıl yapılır?

Konuşma halkası yönteminin aşamaları:

  1. Sınıftaki bütün masalar geriye çekerek sandalyeleri ya da sıraların oturma kısmını geniş bir daire oluşturacak şekilde yerleştirin.
  2. yöntemin uygulanmasında uyulması gereken kuraları tahtaya ya da büyük bir kartona yazıp sınıfın duvarına asın ve tek tek okuyun.

Öğrenme istasyonu nedir?

Öğrenme istasyonu, öğrencilere yeni bir konu öğretmede en önemli öğretme stratejilerinden biridir. İstasyonlar: Öğrencilerin eş zamanlı olarak çeşitli öğrenme aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri merkezlerdir. İstasyon seçiminde bazen öğrenci bazen de öğretmen belirleyici olabilir.

Sporda öğretim yöntemi nedir?

1-Kasların kullanılmasında incelik , yerindelik ve uygunluk. 2-Birkaç organın hareketinin aynı anda koordine edilmesi. 3-Değişen duruma göre anında en uygun ve doğru hareketleri seçme. 4-Değişen amaca ve hıza göre hareketlerin uyumunu sağlama. 5-Zamanında tepkide bulunma.