Egede hangi balıklar tutulur?

İçindekiler:

  1. Egede hangi balıklar tutulur?
  2. Izmirde nerede balık tutulur?
  3. Marmara denizinde hangi ayda hangi balık tutulur?
  4. Eylul ayında kıyıdan hangi balık avlanır?
  5. At çek hangi mevsimde yapılır?
  6. Spin takımı nasıl olmalı?
  7. Spin Olta alırken nelere dikkat edilmeli?
  8. 4000 lık olta makinesi ne demek?
  9. Olta Makinesi 5000 ne demek?
  10. Surf olta ne demek?

Egede hangi balıklar tutulur?

Çupra, istavrit, uskumru, mercan, ahtapot, kalamar, kefal, levrek ve isparoz bu bölgede bulabileceğiniz balık çeşitleridir.

Izmirde nerede balık tutulur?

İzmir Balık Avı Meraları ;

  • Aliağa.
  • Çandarlı
  • Çeşme.
  • Ahmetbeyli.
  • Dikili.
  • Foça.
  • Gümüldür.
  • Güzelbahçe.

Marmara denizinde hangi ayda hangi balık tutulur?

Marmara Denizi'nde gezici balıklar, en çok nisan-mayıs ve ekim-aralık aylarında avlanmaktadır. Yerli balıklar olarak, kefal, karagöz, çipura, orfoz, lahoz sayılabilir.

Eylul ayında kıyıdan hangi balık avlanır?

Lüfer, kolyoz, izmarit, barbunya, çinekop, çipura, kılıç ve kırlangıç eylül ayında çok bol avlanır.

At çek hangi mevsimde yapılır?

Bu işin asıl mevsimi kış aylarıdır.Yazın işimiz çok daha zordur. Çünkü kışın levrek yem bulmakta zorlanacağı için sahteye daha çok rağbet gösterecektir. İlk önce bu işin olmazsa olmazı dalgalı havadır.Yani at-çek yapacağımız zaman denizin çırpıntılı olması gerekirki avımız verimli geçsin.

Spin takımı nasıl olmalı?

Spin makine yüksek devirli ve bir turda en az 90 cm ve üzeri sarıma sahip olmalıdır. (Makine devri, kolu bir tur çevirdiğinizde makaranın kaç defa döndüğüdür). Özellikle lüfer, torik gibi balıkları avlamayı düşünüyorsanız makinenin devri mutlaka 5.

Spin Olta alırken nelere dikkat edilmeli?

Kamış Ne Kadar Atara Sahip Olmalı: Spin kamışta dikkat edilmesi gereken başka bir önemli husus kamışın aksiyon değerleridir. Yani atabileceğiniz maksimum ve minimum ağırlık değeri. Genelde spin diye tabir edilen kamışların aksiyon değerleri 10-40 gr aralığındadır. Bazıları bunun biraz üstünde veya altında olabilir.

4000 lık olta makinesi ne demek?

Daha çok Japon ve Amerikan mallarında gözlenen 1000'lik, 2000'lik gibi terimlerde ülkemizde kullanılan terimlere denk düşmektedir. 1000'lik 25'lik makine, 2000'lik 35'lik makine, 3000'lik 45'lik makine ve 4000'lik 55'lik makine olarak adlandırılır.

Olta Makinesi 5000 ne demek?

Makine boyları 200'den başlar 10000 ve üstüne kadar çıkar. ... Buna rağmen günümüzde makine boy bilgisi artık birbirine çok yakındır. 200-3000 arası küçük, 4000-5000 arası orta, arası büyük boylardır. 10000 ve üstü ise daha çok tekne balıkçılığında çok büyük balıklarla mücadelede kullanılır.

Surf olta ne demek?

Sörf Kamış, adını olta düzeneklerini kıyıya yaklaşan dalgaların kırılmaya başladığı noktaya ulaştırmayı hedefleyen bir balık avı disiplini olan Surf Casting ya da Surf Fishing avcılığından alır. ... Sörf kamışlar, genel karakteristik olarak 3.