Yargıtayın üyeleri nasıl seçilir?

İçindekiler:

  1. Yargıtayın üyeleri nasıl seçilir?
  2. Yargıtay mı büyük Danıştay mı?
  3. HSYK üyelerini kim seçer 2019?
  4. Anayasa Mahkemesi üyeleri kimlerden oluşur?
  5. Askeri Yargıtay üyeleri kim tarafından seçilir?
  6. Askeri Yüksek Yargı ne zaman kuruldu?
  7. Danıştay Başsavcısı kim tarafından seçilir?
  8. Danıştay Başkanlığı nereye bağlı?
  9. Danistay uyelerinin gorev yerlerini kim belirler?
  10. Danıştay Başsavcısı kim seçildi?
  11. Danıştay Savcısı kimdir?
  12. Danıştay Savcısı ne iş yapar?
  13. Hasan Güzeler kimdir?
  14. Mahmut Vural Danıştay kimdir?

Yargıtayın üyeleri nasıl seçilir?

Bütün üyeler, Yargıtay Genel Kurulunca kendi üyeleri arasından üye tam sayısının salt çoğunluğu ve gizli oyla seçilecekti. Kurulun başkanı ile bölüm başkanları ise kendi üyeleri arasından seçilecekti.

Yargıtay mı büyük Danıştay mı?

Yargıtay: Adliye Mahkemelerince verilen ve kanunun başka bir adli yargı merciine bırakmadığı karar ve hükümlerin son inceleme merciidir. ... 3. Danıştay: İdari mahkemelerce verilen ve kanunun başka bir idari yargı merciine bırakmadığı karar ve hükümlerin son inceleme merciidir.

HSYK üyelerini kim seçer 2019?

Kurulun, üç üyesi birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş adlî yargı hâkim ve savcıları arasından, bir üyesi birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş idarî yargı hâkim ve savcıları arasından Cumhurbaşkanınca; üç üyesi Yargıtay üyeleri, bir ...

Anayasa Mahkemesi üyeleri kimlerden oluşur?

  • Prof. Dr. Engin YILDIRIM.
  • Hicabi DURSUN.
  • Celal Mümtaz AKINCI.
  • Muammer TOPAL.
  • Muhammed Emin KUZ.
  • Rıdvan GÜLEÇ
  • Doç. Dr. Recai AKYEL.
  • Prof. Dr. Yusuf Şevki HAKYEMEZ.

Askeri Yargıtay üyeleri kim tarafından seçilir?

Askerî Yargıtay üyeleri, birinci sınıf askerî hâkimler arasından seçilirdi. Askerî Yargıtay Genel Kurulunun üye tam sayısının salt çoğunluğu ve gizli oyla, her boş yer için üçer aday belirlenirdi. Belirleyici seçimi cumhurbaşkanı bu adaylar arasından yapardı.

Askeri Yüksek Yargı ne zaman kuruldu?

Askerî Yüksek İdare Mahkemesi ya da kısaca AYİM, Türkiye'de askeri idari yargı alanında faaliyet gösteren tek mahkemeydi. 4 Temmuz 1972 tarih ve 1602 sayılı kanunla kuruldu.

Danıştay Başsavcısı kim tarafından seçilir?

Madde 10 – 1.Danıştay Başkanı, Başsavcısı, başkanvekilleri ve daire başkanları kendi üyeleri arasından Danıştay Genel Kurulunca üye tam sayısının salt çoğunluğu ile seçilirler.

Danıştay Başkanlığı nereye bağlı?

Danıştay (Türkiye)
Türkiye Cumhuriyeti Danıştay Başkanlığı
Yargıİdari yargı
YerÜniversiteler, Dumlupınar Bulvarı. No: 149, 06800 Çankaya, Ankara
Oluşum türüYüksek mahkeme
Yıllık bütçe₺(2020)

Danistay uyelerinin gorev yerlerini kim belirler?

Danıştay tetkik hakimleri ile savcıları, beş yıl meslekte hizmet etmiş ve olumlu sicil almış idari yargı hakimleri arasından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca atanırlar. 2. Danıştay tetkik hakimlerinin görev yerleri, Başkanlık Kurulu tarafından belirlenir. Görev yerleri, aynı usulle değiştirilir.

Danıştay Başsavcısı kim seçildi?

Abdulkadir Atalık
Türkiye Danıştay Başsavcısı
Doğum20 Ekim 1960 Düzce
Bitirdiği okulAnkara Üniversitesi Hukuk Fakültesi
MesleğiBürokrat, Hukukçu

Danıştay Savcısı kimdir?

Danıştay Resmi Sitesi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Bekir ŞAHİN, 18 Eylül 2020 tarihinde Danıştay Başkanı Sayın Zeki YİĞİT'e iade-i ziyarette bulunmuşlardır.

Danıştay Savcısı ne iş yapar?

Başsavcı, dava dosyalarını uygun göreceği görev ayırımına göre savcılara havale eder. ... Başsavcı, incelediği dava dosyaları hakkında düşüncelerini bildirir ve kanunlarla kendisine verilen diğer görevleri yapar.

Hasan Güzeler kimdir?

HASAN GÜZELER KİMDİR? 1968 Sinop Boyabat doğumlu olan Güzeler, 1989 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Sakarya Vergi, Sakarya ve Ankara İdare Mahkemelerinde görev yaptıktan sonra 2011 yılında Danıştay üyeliğine seçildi. İngilizce bilen Güzeler evli ve üç çocuk babasıdır.

Mahmut Vural Danıştay kimdir?

tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından Danıştay Üyeliğine seçilmiştir. ... tarihinde Danıştay Genel Kurulunca Danıştay Başkanvekilliğine seçilen, İngilizce ve Fransızca bilen VURAL, evli ve iki çocukludur.