Zeytin yaprak Doker mi?

İçindekiler:

  1. Zeytin yaprak Doker mi?
  2. Zeytin çiçekleri neden dökülür?
  3. Şeker Gübresi hangi ağaçlara verilir?
  4. Zeytine ne zaman hangi ilaç atılır?
  5. Zeytin pamuk biti ilacı ne zaman atılır?
  6. Zeytine hangi ilaç kullanılır?
  7. Zeytin güvesi nasıl olur?
  8. Zeytin nasıl meyve verir?

Zeytin yaprak Doker mi?

Zeytin ağaçları kışın yapraklar döker mi? Hayır, zeytin ağaçları her zaman yeşildir ve kışın yapraklarını dökmezler.

Zeytin çiçekleri neden dökülür?

Çanak yaprağının emilmesi sırasında yuvarlak bir leke meydana gelir. Zaman ilerledikçe emilen yer koyulaşır, çiçek açılamaz, renk kahverengiye dönüşür zarar gören tomurcuk kuruyup dökülür. Çiçek salkımındaki tomurcukların çeyreğine yakını bu zararlıdan etkilenir.

Şeker Gübresi hangi ağaçlara verilir?

Kükürdü seven bitkiler ve yağ bitkilerinde ekimle beraber, çapa sırasında ve sulama öncesinde gübre verilebiliyor. Söz konusu zeytin, bağ, bostan, meyve ve sebzeler olduğunda şeker gübresi üst gübre olarak kullanılıyor.

Zeytine ne zaman hangi ilaç atılır?

Mart-Nisan aylarında havalar ısınmaya başlayınca zeytin güvesi zararlısının yaprak içindeki tahribatı başlar. Bunun için ağaçlara herhangi bir insektisit (böcek öldürücü atılmalıdır. Aynca mantari hastalıklara karşı hazır bakırlı ilaçlarla veya "bordo bulamacı" denilen ilaçla ağaçlar ilaçlanmalıdır.

Zeytin pamuk biti ilacı ne zaman atılır?

İlaçlamanın mutlaka gerekli olması halinde, Zeytin pamuklu bitinin en uygun mücadele zamanı, sürgün uçlarında ilk pamuklanmalar görüldükten 10 gün sonra başlamak üzere çiçeklenme zamanına kadar olan dönemdir.

Zeytine hangi ilaç kullanılır?

ZEYTİNDE HALKALILEKE HASTALIĞINA KARŞI KULLANILAN İLAÇLAR:en iyisi,güçlüsü,”BAKIRLI” ilaçlardır.ama hangisi?bordobulamaçları,koruma bakır,sıvı göztaşı,sıvı bakırlar,hepsi kullanılabilir.ama benim tavsiyem “AGFESİN”ilacıdır. bu ilaçtan her 100 litre suya 175 grm koymak yeterlidir.fazla koymayın…

Zeytin güvesi nasıl olur?

Zeytin sineği çekirdek etrafında meyve eti ile beslenerek zarar yapmakta, Zeytin güvesi ise meyveye sap dibinden girerek çekirdek içine yerleşmekte ve burada beslenmekte, daha sonra meyveye giriş yaptığı aynı delikten dışarıya çıkmaktadır. Meyvenin sap ile bağlantısını zayıflattığı için dökülmelere neden olmaktadır.

Zeytin nasıl meyve verir?

Tüplü fidandan yetişen zeytin, 3-4 yılda gerekli bakımların yapılması şartıyla meyve verebilecek olgunluğa erişir. Önceden kütükten yetiştirilen zeytinin meyve vermesi için en az 25 yıl beklemeniz gerekirdi.