Zümre öğretmenleri kimlerdir?

İçindekiler:

  1. Zümre öğretmenleri kimlerdir?
  2. Zümre öğretmenler kurulunda neler görüşülür?
  3. Şube Öğretmenler Kurulu Toplantısı nedir?
  4. Zümre toplantısını kimler yapar?
  5. 2 dönem Zümre Öğretmenler Toplantısı ne zaman yapılır?
  6. Zümre Öğretmenler Kurulu ne zaman toplanır?
  7. Okul aile birliğine nasıl para yatırılır?
  8. Okul aile birliği okul için neler yapabilir?
  9. Okul Aile Birliği üyeleri ücret alır mı?
  10. Okul Aile Birliği üyeleri kimlerden oluşur?
  11. Okul aile birliği başkanı üst üste kaç kez seçilebilir?
  12. Okul Aile Birliği personel çalıştırabilir mi?

Zümre öğretmenleri kimlerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin ( 28789 RG) zümre Öğretmenler Kurulu ile ilgili 95. Maddesinde (Değişik: - 28360 RG) “Zümre öğretmenler kurulu, ilkokullarda aynı sınıfı okutan sınıf öğret- menleri ve varsa alan öğretmenlerinden, ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ise ...

Zümre öğretmenler kurulunda neler görüşülür?

İlköğretim kurumları yönetmeliğine göre zümre öğretmenler kurulu toplantısında öğretim programı, öğretim yöntem ve teknikleri, ders araç ve gereçlerin kullanımı, okulun çevre imkanları, ders planlarının düzenlenmesi, ölçme ve değerlendirme araçları, öğrenci başarı düzeyleri ve okulun fiziki imkanları görüşülür.

Şube Öğretmenler Kurulu Toplantısı nedir?

Genel olarak dönem içerisindeki eğitim öğretimin ilerleyişi için gerçekleştirilen bir toplantıdır. Genel adı, Şube Öğretmenler Kurulu Kararı (ŞÖKK) olan toplantının sonucunda, öğrencilerin durumu ve dönemin ilerleyişine yönelik kararlar alınmaktadır.

Zümre toplantısını kimler yapar?

Alanında bir öğretmen olması durumunda zümre toplantısı, eğitim kurumu müdürü veya müdürün görevlendireceği müdür yardımcısı ile yapılır. Kurul, haziran ayında yapılacak toplantıda, eylül ayından itibaren geçerli olmak üzere 2 yıl süreyle kendi aralarından birini başkan seçer. Aynı şekilde yedek başkan belirlenir.

2 dönem Zümre Öğretmenler Toplantısı ne zaman yapılır?

(2) Kurullar; ortaokul ve imam hatip ortaokullarında ekim, şubat ve haziran ayları içerisinde, ortaöğretim kumullarında ise kasım ve nisan ayları içerisinde yapılır.

Zümre Öğretmenler Kurulu ne zaman toplanır?

(4) (Değişik: tarihli ve sayılı Makam Onayı) Zümre toplantıları; ders yılı başlamadan önce, ikinci dönem başında ve ders yılı sonunda, ayrıca ortaöğretim kurumlarında kasım ve nisan ayları içinde eğitim kurumu müdürlüğünce planlanan tarihte bir iş günü içinde yapılır.

Okul aile birliğine nasıl para yatırılır?

LİSESİ OKUL AİLE BİRLİĞİ HESABINA PARA YATIRMA ZİRAAT BANKASI ATM'LERİNE YATIRILACAKTIR. GİRİŞ TUŞUNA BASINIZ KARTSIZ SMS PARA YATIRMA İŞLEMİNİ SEÇİNİZ. HESABA PARA YATIRMA İŞLEMİNİ SEÇİNİZ BAŞKA HESABA İŞLEMİNİ SEÇİNİZ T.C. KİMLİK NUMARASINI YAZINIZ.

Okul aile birliği okul için neler yapabilir?

Okul Aile Birliği üyeliği, gönüllülük esasına dayalıdır. Amacı, okula ve öğrenciye hizmettir. Okul Aile Birliği, şikâyet ve önerileri yazılı olarak kabul eder; OAB Başkanı aracılığı ile okul yönetimine sunar. Okul Aile Birliği, belirlenmiş sosyal sorumluluk projelerinde okul adına aktif görev alır.

Okul Aile Birliği üyeleri ücret alır mı?

Okul aile birliği üyeleri ve seçilen başkan herhangi bir maaş veya ek ücret almamaktadır. Okul aile birliği öncelikle okul ile veli arasındaki kopukluğu gidermek amacıyla toplanır ve herhangi bir gelir kaygısı bulunmaz.

Okul Aile Birliği üyeleri kimlerden oluşur?

Okul Aile Birliği, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinden oluşur. Yönetim Kurulu 7 asil, 6 yedek üyeden, Bunlar okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmenler arasından seçilen bir asil bir yedek üye ve veliler arasından seçilen 4 asil 4 yedek üyeden oluşur. Denetleme Kurulu ise 3 asil ve 3 yedek üyeden oluşur.

Okul aile birliği başkanı üst üste kaç kez seçilebilir?

(4) Yönetim kurulu başkan ve üyeleri en fazla üç defa seçilebilir. Başkan ve yönetim kurulu üyeleri aynı anda birden fazla birlik yönetiminde görev alamazlar.

Okul Aile Birliği personel çalıştırabilir mi?

Okul Aile Birlikleri okuldan bağımsız olarak personel istihdam edebilirler mi? Cevap: Okul Aile Birliklerinin Kuruluş ve Çalışmalarını düzenleyen Yönetmelikte, birliğin Kamu Tüzel Kişiliği veya Özel Hukuk Tüzel Kişiliği olduğu yönünde herhangi bir hüküm bulunmadığından bu birliklerin tüzel kişiliği yoktur.