El terlemesine doğal çözüm nedir?

İçindekiler:

  1. El terlemesine doğal çözüm nedir?
  2. Iyontoforez tedavisi nerede yapılır?
  3. Iyontoforez ne zaman etki eder?
  4. Çok terlemenin tedavisi var mıdır?
  5. Çok terlemenin nedeni ne olabilir?
  6. Aşırı terlemenin sebebi nelerdir?

El terlemesine doğal çözüm nedir?

Terli ellerden kurtulmanın en basit ve etkili yöntemlerinden biri bebek pudrasıdır. Bebek pudrası nemi emerek doğal bir ter önleyici olarak çalışır. Ayrıca elde hoş olmayan kokuları da yok eder. Çantanızda küçük bir şişe bebek pudrası taşıyarak, terleyen ellerinizi kıyafetlerinize silmeden durdurabilirsiz.

Iyontoforez tedavisi nerede yapılır?

En sık avuç içi, ayak tabanı ve koltuk altlarında görülen bu hastalığın tedavisinde bölümümüzde iyontoforez tedavisi ve botoks enjeksiyonu uygulanmaktadır. İyontoforez, el ve ayaklara, musluk suyu içerisinde 15-25 miliamperlik elektirik akımın bir cihaz ile uygulanması işlemidir.

Iyontoforez ne zaman etki eder?

İyontoforez 20-30 dakika süreyle haftada 3-5 gün başlanmakta ve terlemede azalma 1-2 hafta içinde ortaya çıkmaktadır. Iyontoforez tedavisi kesildikten sonra hiperhidroz 1-2 hafta içinde geriye dönmekte ve 1-2 ay içerisinde tedavi öncesi düzeylere ulaşmaktadır.

Çok terlemenin tedavisi var mıdır?

Primer bölgesel terlemede cerrahi ve cerrahi olmayan tedavi seçenekleri vardır. Cerrahi olmayan tedavide bölgesel uygulanan veya ağızdan alınan ilaçlarla terlemenin azaltılması sağlanır. Botox ve iyontoforez, kullanılan diğer tedavi yöntemleridir.

Çok terlemenin nedeni ne olabilir?

Enfeksiyona bağlı ateşli hastalıklar sonucunda vücut ısıyı ayarlamaya çalışırken aşırı terleme bir sonuç olarak ortaya çıkmaktadır. Özellikle bademcik iltihabı ile zatürre ve tifo terlemenin nedenleri arasındadır. 2. Tiroit bezlerinin aşırı çalışması sonucunda ortaya çıkan hipertiroidi aşırı terlemeye neden olmaktadır.

Aşırı terlemenin sebebi nelerdir?

Aşırı terlemeye çoğunlukla hormonal hastalıklar neden olur. Terleme metabolizmanın bir sonucu olarak ortaya çıktığından özellikle vücut metabolizmasını hızlandıran hastalıklar öncelikle araştırılmalıdır. Tiroid bezinin aşırı çalışması yani hipertiroidi en sık aşırı terlemeye neden olan sistemik hastalıktır.