Gelir tablosu bölümleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Gelir tablosu bölümleri nelerdir?
  2. Gelir ve gider hesapları dönem sonlarında hangi hesaba devredilir?
  3. 150 hesap hangi hesaba yansıtılır?
  4. 371 hesap ne zaman kapatılır?
  5. 371 hesap nasıl kapatılır?
  6. Bilanço hesapları ne zaman kapatılır?

Gelir tablosu bölümleri nelerdir?

Gelir tablosu aşağıda belirtilen beş ana bölümden oluşur

  • Brüt Satış Karı veya Zararı
  • Faaliyet Karı veya Zararı
  • Olağan Kar veya Zarar.
  • Dönem Karı veya Zararı
  • Dönem Net Karı veya Zararı

Gelir ve gider hesapları dönem sonlarında hangi hesaba devredilir?

1.

150 hesap hangi hesaba yansıtılır?

150 İlk Madde ve Malzeme Hesabı: İşletmelerin üretiminde veya diğer faaliyetlerinde kullanmak üzere aldığı hammadde (ilk madde), yardımcı madde, işletme malzemesi, ambalaj malzemesi ve diğer malzemelerin izlendiği hesaptır. İlk madde: Bir malın içinde yoğun olarak bulunan ve mamülün esas yapısını oluşturan maddedir.

371 hesap ne zaman kapatılır?

370 Dönem Kar.Vergi ve Diğ.Yük.Karş. Tarih: 26/04/…. Ertesi yıl nisan ayında nisan ayında 370 ile 371 nolu hesap karşılıklı kapatılır. Eğer 370 – 371 nolu hesaptan büyükse aradaki fark 360 ödenecek kurumlar vergisi hesabına devredilir.

371 hesap nasıl kapatılır?

Toplamdan indirilecek değer olarak gösterilir. 371 Dönem Karının Peşin Ödenen Vergi ve Diğer Yükümlülükleri Hesabı İşleyişi : 370 Dönem Karı Vergi ve Diğer Yasal Yükümlülük Karşılıkları Hesabıyla mahsup edilmek üzere 193 Peşin Ödenen Vergi ve Fonlar Hesabından yapılan aktarmalar bu hesabın borcuna kaydedilir.

Bilanço hesapları ne zaman kapatılır?

Bilanço hesaplarının kapatılması: Kapanış bilançosu düzenlendikten sonra bilanço hesaplarının tamammı ters kayıt yapılarak kapatılır. Yeni dönem hesaplarının açılması: Önceki dönem kapanış kaydının tersi yapılarak yeni dönemin açılış kaydı yapılır. Aynı zamanda kapanış bilançosu yeni dönemin açılış bilançosudur.