Hangi ağ topolojisinde merkezde hub veya switch bulunur?

İçindekiler:

  1. Hangi ağ topolojisinde merkezde hub veya switch bulunur?
  2. Bilişim topoloji nedir?
  3. Bilgisayar Ağı Topolojileri nelerdir?
  4. Aynı bina içerisinde bulunan bilgisayarların oluşturduğu yapıya ne denir?
  5. Modemde wan ne demek?
  6. SD WAN teknolojisi nedir?

Hangi ağ topolojisinde merkezde hub veya switch bulunur?

Yıldız topolojisi en yaygın kullanıma sahip topolojidir. Merkezdeki bir hub ya da swith' e bağlı cihazların iletişimi merkezde bulunan cihaz üzerinden gerçekleştirilir....Yıldız topolojisinin avantajları;

  • Ağın yönetimi ve sorun tespiti kolaydır.
  • Ağa yeni cihaz eklemek kolaydır.
  • Bağlı cihazda oluşacak sorun ağı etkilemez.

Bilişim topoloji nedir?

Topoloji Nedir ? Bir ağdaki bilgisayarların nasıl yerleşebileceğini,nasıl bağlanacağını,veri iletiminin nasıl olacağını belirleyen gene yapıdır. Fiziksel Topoloji : Ağın fiziksel olarak nasıl görüneceğini belirler. (Fiziksel Katman).

Bilgisayar Ağı Topolojileri nelerdir?

cihazlarının bağlantı şekilleri, kullanılan kablolar ve kabloların yerleşim düzeni, cihazların üzerindeki yerleşimleri fiziksel topoloji olarak tanımlanır. Fiziksel topoloji türleri ortak yol, halka, yıldız, genişletilmiş yıldız, örgü ve ağaç topolojisidir. Fiziksel ağ topolojileri aşağıda tarif edilmiştir.

Aynı bina içerisinde bulunan bilgisayarların oluşturduğu yapıya ne denir?

Birbirine yakın, aynı oda veya bina içerisinde yer alan bilgisayarların bağlanmasıyla oluşan ağa LAN yani Local Area Network adı verilir. Türkçesi Yerel Alan Ağı dır.

Modemde wan ne demek?

Modemlerde bulunan WAN portu, cihazın internete bağlanmasını ve bu cihaz üzerinden diğer cihaza internetin dağıtılmasını sağlar. Mesela, internete telefon hattı yerine hızlı bir modem aracılığıyla ulaştığınızı varsayalım. Bu hızlı modemden gelen kablo sahip olduğunuz modemin WAN portuna takılır.

SD WAN teknolojisi nedir?

Paylaş : SD-WAN (Software-Defined Wide Area Networking – Yazılım Tabanlı Geniş Alan Ağı), geniş bant internet, 4G, LTE veya MPLS gibi WAN bağlantılarına uygulanan yazılım tanımlı ağ (SDN) teknolojisinin özel bir uygulamasıdır.