Bir mali müşavir ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Bir mali müşavir ne iş yapar?
  2. Mali Müşavir ticaret yapabilir mi?
  3. Stajyer mali müşavir şirket ortağı olabilir mi?
  4. Şirket kendi defterini tutabilir mi?
  5. Kendi Muhasebeni nasıl tutarsın?
  6. Mükellef beyanname verebilir mi?
  7. E beyanname kimler verebilir?
  8. SMMM olmadan beyanname verilir mi?
  9. Kimler e beyanname vermek zorunda?
  10. Online beyanname nasıl verilir?
  11. Onaylanmış beyanname iptali nasıl yapılır?
  12. Sgk e-bildirge iptali nasıl yapılır?
  13. Düzeltme Beyannamesi ne zamana kadar verilir?

Bir mali müşavir ne iş yapar?

3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik kanunu kapsamında da belirtildiği gibi işletme defterlerini tutmak, vergi beyannamelerini hazırlamak, mevzuata uygun olarak muhasebe denetimlerini uygulamak ve ilgili raporları hazırlamakla görevlendirilmiş kişilere mali müşavir denilmektedir.

Mali Müşavir ticaret yapabilir mi?

– Meslek mensupları, Türk Ticaret Kanununa göre Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya esnaf sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunmazlar. ... – Ticari mümessillik, ticari vekillik ve acentelik yapamazlar. – Adi ve kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirketlerde komandite ortak olamazlar.

Stajyer mali müşavir şirket ortağı olabilir mi?

Soru: Stajerler şirketlere ortak olabilirler mi? Cevap: Stajyerler yalnızca A.Ş'lere hissedar olabilirler. İmza yetkisi alamazlar. Yönetim kurulu üyesi olamazlar.

Şirket kendi defterini tutabilir mi?

Önceden de belirttiğimiz gibi, muhasebenize dair bütün resmi işlemleri kendiniz yapamazsınız. Ancak işletmenizin muhasebesini, tutabilecek bilgiye sahipseniz, kendiniz tutabilirsiniz. Bunun için kullanımı kolay bir muhasebe yazılımı kullanmanız muhasebenizi rahatlıkla tutabilmenizi sağlayacaktır.

Kendi Muhasebeni nasıl tutarsın?

Kendi Muhasebemi Tutabilir miyim ? Basit Usulde Gelir Vergisine tâbi iseniz kendi muhasebenizi tutabilirsiniz. Elektronik ortamda beyanname veren bir mükellef, öncelikle, bağlı olduğu vergi dairesine başvurmalı.

Mükellef beyanname verebilir mi?

- 3568 sayılı Kanun uyarınca yetki almış olan Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerden, mesleki faaliyetini icra etmeyen ancak gelir getirici faaliyette bulunanlaristemeleri halinde beyannamelerini elektronik ortamda doğrudan kendileri gönderebileceklerdir.

E beyanname kimler verebilir?

e-Beyannameleri kimler gönderebilir?

  • Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirler.
  • Katma Bütçeli İdareler.
  • İl Özel İdareleri.
  • Belediyeler ve bunlara bağlı iktisadi işletmeler.
  • Kamu İktisadi Teşebbüsleri.
  • Devlet ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri İştirakleri.
  • Döner Sermayeli İşletmeler.

SMMM olmadan beyanname verilir mi?

3568 sayılı Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu uyarınca çıkarılan tebliğlere göre aktif büyüklükleri veya net satış hasılatlarının belli bir tutarın üzerinde olup, beyannamelerini meslek mensubuna imzalatmak zorunluluğunda bulunmayan mükellefler istemeleri halinde ...

Kimler e beyanname vermek zorunda?

Tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe giren 367 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile tüm kurumlar vergisi mükelleflerine, herhangi bir hadle sınırlı olmaksızın, Kurumlar Vergisi Beyannamelerini ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerini, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı ...

Online beyanname nasıl verilir?

Kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlarınıza ilişkin gelir vergisi beyannamelerinizi, GİB "HAZIR BEYAN SİSTEMİ" sistemiyle (hazirbeyan.gib.gov.tr) adresinden ya da mobil (HAZIR BEYAN) uygulaması üzerinden kolaylıkla gönderebilirsiniz.

Onaylanmış beyanname iptali nasıl yapılır?

Onayda bekleyen beyannamenin iptal işlemi, www.intvd.gib.gov.tr adresinden “e-beyanname sistemine giriş” alanından gerçekleştirilebilir.

Sgk e-bildirge iptali nasıl yapılır?

İptal Bildirgeyi e-bildirge ekranından şu şekilde veriyoruz. E-bildirge ekranında Aylık Prim ve Hizmet Belgesi ekranında İptal olan seçeneği tıklıyoruz. Gelen ekranda hatalı bildirdiğimiz personelin bilgilerini girerek bildirgeyi onaylayıp iptal bildirgenin tahakkukunu alıyoruz.

Düzeltme Beyannamesi ne zamana kadar verilir?

- Elektronik ortamda verilme zorunluluğu getirilen bildirim veya formlara ilişkin olarak düzeltme amacıyla verilen bildirim ve formların, elektronik ortamda kanunî sürenin sonundan başlayarak 10 gün içinde verilmesi halinde özel usulsüzlük cezası kesilmeyecek, takip eden 15 gün içinde verilmesi halinde ise kesilmesi ...