Bilgisayar virüsü ne yapar?

İçindekiler:

  1. Bilgisayar virüsü ne yapar?
  2. Virüslerin genel özellikleri nelerdir?
  3. Truva atı virüsü nedir?
  4. Bilişim solucan nedir?
  5. Truva atı nı hangi ülke yaptı?

Bilgisayar virüsü ne yapar?

Bilgisayar virüsü, bir bilgisayardan diğerine yayılan ve bilgisayarın çalışmasını kesintiye uğratan küçük yazılım programıdır. Bir bilgisayar virüsü bilgisayardaki verileri bozabilir veya silebilir, e-posta programını kullanarak diğer bilgisayarlara yayılabilir ve hatta sabit diskteki tüm öğeleri silebilir.

Virüslerin genel özellikleri nelerdir?

Virüsler organizmada hastalık yapabilen en küçük canlı enfeksiyon etkenidirler. mikroorganizmalardan büyük farklılıklar gösterirler. yapısı göstermezler. makromolekülleri sentezleyemezler.

Truva atı virüsü nedir?

Arka kapı Truva atı, kötü amaçlı kullanıcıların virüslü bilgisayarın kontrolünü ele geçirmesini sağlar. Yazarın virüslü bilgisayarda, dosya gönderme, alma, başlatma ve silme, veri görüntüleme ve bilgisayarı yeniden başlatma dahil olmak üzere istediği her işlemi yapmasına olanak tanır.

Bilişim solucan nedir?

Worms(Solucanlar): Adını aldıkları canlılara benzeyen bu virüsler, girdikleri bilgisayar sisteminde birtakım 'delikler' açar. Kendilerini kopyalama özelliğine sahiptirler. İnternet yada yerel ağ üzerinde bilgisayardan bilgisayara yayılırlar. Bazıları zararsızdır ancak sistemde yer kaplar ve bilgisayarı yavaşlatırlar.

Truva atı nı hangi ülke yaptı?

Troya efsanesi olarak ta bilinen Truva Savaşı, kaçırılan Sparta Kraliçesi Helena'nın kocası Menelaos tarafından geri getirilmesi için açılan savaştır. M.Ö. 500 yıllarında meydana gelen savaş, Agamemnon kumandanlığında Truva kentinde gerçekleşmiştir.