E devlet soy ağacı ne kadar geriye gidiyor?

İçindekiler:

  1. E devlet soy ağacı ne kadar geriye gidiyor?
  2. Sülale nasıl bulunur?
  3. Soybağına nasıl bakılır?
  4. Alt üst soy kimlerdir?
  5. Alt üst soy ağacı nedir?

E devlet soy ağacı ne kadar geriye gidiyor?

“Türkiye'de ilk resmî nüfus sayımı 1904 yılında yapılmaya başladı. E-devlette bu tarih itibariyle hayatta olan büyüğünüz ne zaman dünyaya gelmişse o yıllara kadar gidebiliyorsunuz. Örneğin dedeniz 1904 yılında 80 yaşındaysa, e- devletteki nüfus kayıtlarında 1840'lı yıllara kadar ulaşabileceksiniz.

Sülale nasıl bulunur?

Soyunu araştırmak isteyen kişi ilk önce nüfus ve vatandaşlık hizmetleri genel müdürlüğünün alt-üst soy sorgulama sistemine müracaat ederek dedeleriyle ilgili ilk bilgilere ulaşabilir. Bazı nüfus müdürlüklerindeki kayıtlar 1800'lere kadar inmektedir. Ancak bu her nüfus müdürlüğü için geçerli değildir.

Soybağına nasıl bakılır?

Soyağacını öğrenmek için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvurulabilir. Bu müdürlüğe kimliği ile giden kişiler ailelerinin soy kütüğüne ulaşma talebini iletebilir. Fakat bu işlemi internetten halletmek isteyen kişilere de e devlet gösterilebilir.

Alt üst soy kimlerdir?

Biri diğerinden gelen kişiler arasında üst soy (usul)- alt soy (füruu) hısımlığı (Düz çizgi hısımlığı); Kişinin kendisinden geldiği kişiler yani kişinin olmasına kaynaklık edenler üstsoy(usul), kişinin kendisinden olanlar altsoy (füruu) adını alır.

Alt üst soy ağacı nedir?

E-devlet üzerinden yayınlanan alt üst soy ağacıyla ilgili tüm detaylar. Soy ağacı olarak bilinen, bir başka ismi de aile ağacı olan bu kavram, belirli bir kişinin soyundan olan tüm kişileri, ya da bilgilerine ulaşabildiği tüm akrabalarını gösteren bir çizelge türüdür.