Evde oda sıcaklığı kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Evde oda sıcaklığı kaç olmalı?
  2. Termostat derecesi kaç olmalı?
  3. Kamu konutları kimlere tahsis edilir?
  4. Adliye lojmanda kimler oturabilir?
  5. Askeri lojman kiraları ne kadar?
  6. Lojman için kaç puan gerekir?

Evde oda sıcaklığı kaç olmalı?

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), kış aylarında uygun şekilde giyinilmişse sağlıklı yetişkinler için ideal ev sıcaklığı olarak 18 dereceyi öneriyor. Alerji veya solunum sorunu yaşayanlar için önerilen en düşük sıcaklık 16 derece. Çok hasta, çok yaşlı ya da küçük çocuklar için ideal ortam sıcaklığı 20 derecedir.

Termostat derecesi kaç olmalı?

General oda termostatının derecesi 19 ila 21 derece arasında olabilir. Eğer evde küçük çocuk varsa 22 ya da 23 dereceye ayarlayabilirsiniz. Dışardaki havaya göre gece ve gündüz yapacağınız 1 derecelik kısmalarla yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Kamu konutları kimlere tahsis edilir?

Kamu kurum ve kuruluşlarında, ataması merkezden yapılan personele, merkezde kurulan yetkili konut dağıtım komisyonunca görev tahsisli konut tahsis edilebilir.

Adliye lojmanda kimler oturabilir?

Madde 10- Konutlarda oturanların yanlarında yalnız kendisinin veya eşinin usul ve füru ile üçüncü dereceye (üçüncü derece dahil) kadar hısımları veya gelenek görenek ve ahlak kuralları gereği, korumak ve bakmakla yükümlü bulunduğu kimseler oturabilir.

Askeri lojman kiraları ne kadar?

Yeni bedeller, 15 Ocak 2021'den itibaren geçerli olacak. Açıklanan tebliğ kapsamında, her bir metrekare için kamu lojmanları kirası kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 3,07 lira, kalorifersiz konutlarda 4,80 lira ve kaloriferli konutlarda ise 6,30 lira olarak belirlendi.

Lojman için kaç puan gerekir?

Konut başına -15 puan. Eşi, çocuğu ve kanunen bakmakla mükellef bulunduğu ve konutta birlikte oturacağı aile fertlerinden, aynı il veya ilçede (i) bendi kapsamı dışında kalan yerler ile başka il veya ilçelerde oturmaya elverişli konut sayısı : * Konut başına -10 puan.