Yatak odası rengi nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Yatak odası rengi nasıl olmalı?
  2. Yatak odası dolabı ne renk olmalı?
  3. Yatak odası duvarları hangi renk olmalı?
  4. Yatak odası hangi yöne bakmalı?
  5. Kuzey cephe güneş alır mı?
  6. Evin hangi yöne bakması gerekir?
  7. Bahçe duvarı hangi boya ile boyanır?
  8. Alçı duvar hangi boya ile boyanır?
  9. Saten alçı duvara hangi boya?

Yatak odası rengi nasıl olmalı?

Kısacası yatak odası renkleri nasıl olmalıdır sorusunun cevabı dengeli olmalıdır, soft renkler ağırlıklı olmakla beraber bembeyaz veya tek krem renginden oluşan psikolog odası gibi olmamalıdır. Doğal renklerin kendine has doğal bir ışıltıları vardır.

Yatak odası dolabı ne renk olmalı?

Saflık, masumiyet ve temizliği simgeler. Ferah bir yatak odası için beyaz renk idealdir. Yatak odasında, beyazla beraber göz yormayacak renklerde aksesuarlar ve mobilyaları öneriyoruz. Yatak odasında aksesuar seçiminizi de ahşap gibi doğal malzemelerden yaparsanız, odanız huzurlu ve ferah bir mabede dönüşecektir.

Yatak odası duvarları hangi renk olmalı?

Yatak odası duvar boyası olarak en çok tercih edilen renklerden biri olan gök mavisi veya açık mavide ise, mobilyaların beyaz ve krem rengi tonlarında olması gerekir. Yeşil, kahverengi, mavi her ne kadar birbirine yakın gibi görünün doğal renkler olsa da, dekorasyonda birlikte kullanım için uygun değildirler.

Yatak odası hangi yöne bakmalı?

Başta da söylediğimiz gibi bir konutun inşasında verilecek en temel kararlardan biri evin hangi yöne bakacağıdır. Türkiye'nin de içinde olduğu Kuzey Yarımküre'de normal olarak evlerin ana pencereleri ya da oturma odaları mümkün mertebe güneye bakacak şekilde planlanır.

Kuzey cephe güneş alır mı?

Kuzey cephesi daha az güneş alacağından bu cephedeki odalar daha karanlık olabilir. Kuzey cephesinde oturanlar kombi kullanımında daha fazla enerji tüketir.

Evin hangi yöne bakması gerekir?

Geleneksel feng shui uyarınca ev kesinlikle güneye bakmalı ve tüm önemli odalar da yine bu yöne doğru olmalıdır. Ön kapı güneyden başka yöne kesinlikle bakamaz. Mutfak doğuya ve ailenin yaşlı üyelerinin odaları da güneydoğuya bakmalıdır. Evin dış düzenlemesi de özenle yapılmalı ve evi dengelemelidir.

Bahçe duvarı hangi boya ile boyanır?

Bahçe duvarı rüzgar, yağmur gibi etmenlerle karşı karşıya kaldığı için boyanın çabuk yıpranmaması için su geçirmek özelliğe sahip boyaları tercih etmen gerekir. Epoksi, polimer, poliüretan bazlı, silikon bazlı boya çeşitlerinden birini tercih edebilirsin.

Alçı duvar hangi boya ile boyanır?

Alçı hangi boya ile boyanır? Silikonlu boyalar ile yağlı boyalar, alçı boyamada tercih edilen boya çeşitleridir. Alçı üzerine duvar boyama yapmadan önce, iki defa astar çekmen ve kurumasını beklemen gerekir. Kaba inşaatın bitimiyle yapılan kara sıva yerine alçıyı boyamak, çok daha kolay.

Saten alçı duvara hangi boya?

Saten alçı sıva üzerine boya yapmak herhangi bir soruna neden olmamaktadır ama özellikle plastik boya tercih edilmesi doğru tercih olacaktır. Su bazlı boya tercih etmeniz durumunda duvarda kötü bir görüntü oluşurken; plastik boya sayesinde düzgün, saydam ve kaygan bir yüzey elde edilmektedir.