Giyimde kap ne demek?

İçindekiler:

  1. Giyimde kap ne demek?
  2. Kap hangi mevsimde giyilir?
  3. Meşin cilt ne demek?
  4. Şemse motifi nedir?
  5. Cilt kapağı nedir?
  6. Kitap ciltleme kaç para?

Giyimde kap ne demek?

Tesettür giyimin yaygın olduğu dönemler de ne çok kullanılan dış giyim ürünlerinden birisi de kap. ... Kap diz altına kadar olan ve ince kumaşlardan üretilen ince yazlık dış giyim ürünleridir. Kapların birden renkleri de çeşitleri de bulunmaktadır. Kaplar düğmeli veya fermuarlı olarak tasarlanmaktadır.

Kap hangi mevsimde giyilir?

Bu yüzden en çok sonbahar ve kış aylarının gündüz zamanlarında giyinirken ilkbahar ve yaz aylarında dahi serin gecelerinde tercih edilebilmektedir. Bu da hanımlara farklı alternatif imkanı vermektedir ve katılmak istenen herhangi güzel bir organizasyon için dış giyim olarak giyilebilmektedir.

Meşin cilt ne demek?

İnsan derisi. Kitaba geçirilen ve deri, bez ya da kâğıtla kaplı bulunan mukavva kapak, kap.

Şemse motifi nedir?

Şemse (Arapça: ﺷﻤﺴﻪ) Arapça şems: güneş sözcüğünden gelir. [1]8 Şubat 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. İslam sanatında tezhip, ciltçilik ve işlemelerde görülen güneş şeklinde yuvarlak ya da eliptik süsleme motifinin ismidir. ... Şemseler salbekli ya da salbeksiz olarak iki türlüdür.

Cilt kapağı nedir?

Cilt Ana Kapağı ( Yan Kağıdı ) Nedir ? Ciltlenmiş bir kitapta, dış kapakların iç yüzlerini cilde bağlayan, dış kapakla ara kapak arasındaki yaprak (Bu kapağın ön ve arka yüzü boş , yazısızdır.) Osmanlı ciltçiliğinde bu kapaklar çoğunlukla ebrulu idi.

Kitap ciltleme kaç para?

Kitaplarınız tamir ve ciltleme hizmetini en kaliteli malzeme ve 30 yılı aşkın deneyimli ustaların ellerinde yeniden canlanıyor. 1 Adet Ciltleme ve Tamir Hizmetinin Birim fiyatı : 50,00 TL'dir. 5 Adet Ciltleme ve Tamir Hizmetinin Birim fiyatı : 40,00 TL'dir.