Hamile olduğunu öğrendikten sonra ne zaman doktora gidilmeli?

İçindekiler:

  1. Hamile olduğunu öğrendikten sonra ne zaman doktora gidilmeli?
  2. Hamileliğin kaçıncı ayında alttan muayene yapılır?
  3. Ilk gebelik muayenesinde hangi testler yapılır?
  4. Tam kan sayımında hamilelik çıkar mı?
  5. Hamilelikte hangi testleri yaptırdınız?
  6. Gebelikte 6 ayda hangi testler yapılır?
  7. Hamileliğin kaçıncı haftasında hangi testler yapılır?
  8. Gebeliği sağlık ocağına bildirmek zorunlu mu?
  9. Sağlık ocaklarında kan tahlili hangi gün yapılıyor?

Hamile olduğunu öğrendikten sonra ne zaman doktora gidilmeli?

Hamilelik belirtileri olduğunda veya testler olumlu çıktığında doktora gidilmeli. Kontrollerin sıklığı için bir standart yok. Ancak ve 24'üncü haftalarda ve doğum öncesi dönemlerde doktorunuza gidin.

Hamileliğin kaçıncı ayında alttan muayene yapılır?

Çatı muayenesi gebeliğin son haftalarında (37 haftadan sonra) annenin pelvis kemiklerinin (çatı kemiklerinin) yani doğum yolunun değerlendirilmesi için yapılır, vajinal yolla yapılan bu muayeneye halk arasında alttan muayene de denir.

Ilk gebelik muayenesinde hangi testler yapılır?

İlk Adım Beta Hcg Gebelikte ilk yapılması gereken test öncelikle beta hCG dediğimiz kanda gebelik testidir. Bu test hem gebeliğin gerçekten var olup olmadığını göstermesi hem de dış gebelik ve rahim içi gebeliğin ayırt edilmesinde önemlidir. Bu amaçla beta hCG ile birlikte ultrasonografi yapılması gerekir.

Tam kan sayımında hamilelik çıkar mı?

Beta HCG Hormonu (Human chorionic gonadotropin), kadında gebeliğin var olup olmadığını belirten hormondur. Yapılan kan testinde gebeliğin olup olmadığı beta HCG hormonu vasıtasıyla test edilir. Gebelik tespitinde temel alınan beta HCG hormonun değeri hamile olmayan bir kadında 0-10 mlU/ml değerleri arasındadır.

Hamilelikte hangi testleri yaptırdınız?

Gebeliğin Birinci Döneminde Yapılması Gereken Testler

  • İlk muayenede yapılan tahliller hamile kaldığınızı öğrendiğinizde yaptırdığınız tahlillerdir. ...
  • İkili tarama testi, özellikle halk arasında Down Sendromu olarak bilinen Mongolizm (Trimozi 21) ve Trimozi 18 gibi genetik bazı problemlerin belirlenmesinde kullanılan önemli bir testtir.

Gebelikte 6 ayda hangi testler yapılır?

Haftalarında Yapılacak Testler (4 Ay 6 gün - 4 Ay 27 günlük gebelikte) Ultrason muayenesinin gebeliğin her döneminde önem taşıdığını belirten uzman doktorlar, ileri düzey ultrason muayenesinde bebeğin organlarının ölçümü, parmaklarının yapı ve şekli yanında iç organlarının gelişimine bakılır.

Hamileliğin kaçıncı haftasında hangi testler yapılır?

Bu test en sık hamileliğin 15. ve 22. haftaları arasında yapılır. 16. ve 18. haftalar arasında en doğru sonuçları verir.

Gebeliği sağlık ocağına bildirmek zorunlu mu?

Gebeliğinden emin olan anne adaylarının ilk yapması gereken Aile Sağlığı Merkezine giderek bağlı olduğu aile hekimine veya aile sağlığı elemanına bildirimde bulunmaktır. Bir Kadın-Doğum uzmanı yada hastanenin takibinde olan gebelerin de mutlaka aile sağlığı merkezine kayıt olması gerekir.

Sağlık ocaklarında kan tahlili hangi gün yapılıyor?

Sağlık ocaklarında kan verme saatleri sadece sabah 8.