Hangi dersten muaf olduğumu nasıl anlarım?

İçindekiler:

  1. Hangi dersten muaf olduğumu nasıl anlarım?
  2. Üniversitede muafiyet ne demek?
  3. Aöf en fazla kaç dersten muaf olunur?
  4. ATA AÖF muafiyet dilekçesi nereye gönderilecek?

Hangi dersten muaf olduğumu nasıl anlarım?

Muaf olduğunuz dersleri AKSİS sisteminden görüntüleyebilirsiniz. Ortak zorunlu derslerden muaf olan öğrencilerin transkript belgelerinde ilgili dersler (M) harf notu olarak işlenir, öğrenciler transkript belgelerinden muaf derslerini görüntüleyebilmektedir.

Üniversitede muafiyet ne demek?

Daha önce herhangi bir üniversitede yükseköğretim programlarında öğrenim görenler bu programlarda almış oldukları derslerden muafiyet almak için başvurabilirler. Kurs ve/veya sertifika programı niteliğindeki eğitim programlarından alınan dersler yükseköğretimde dikkate alınmaz.

Aöf en fazla kaç dersten muaf olunur?

Muafiyet sadece adı geçen 4 ders (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojileri) için geçerlidir. Derslerin görüleceği yıllarda öğrenci belirtilen derslerden otomatikman muaf tutulacaktır. Muaf tutulmak için öğrencinin herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.

ATA AÖF muafiyet dilekçesi nereye gönderilecek?

Fakültemize daha önce kayıt yaptıran ve öğrenimine devam ederken farklı bir Yükseköğretim Kurumundan mezun olan öğrencilerin ise dilekçe ve formlar bölümünde bulunan “Ders Muafiyet Başvuru” formunu faks veya posta/kargo yolu ile Dekanlığımıza ulaştırması durumunda ders muafiyeti işlemleri Fakültemiz tarafından ...