Lisede ders seçimi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Lisede ders seçimi nasıl yapılır?
  2. AÖL ders seçimi 2020 nasıl yapılır?
  3. Açık öğretim ders seçimi nasıl yapılır 2020?
  4. Açık Öğretim Lisesi ders seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?
  5. Alan yok bölüm 2 ne demek?
  6. Alan ders ne demek?
  7. Okutulacak alan kredisi ne demek?
  8. Meslek liselerinde alan seçimi ne zaman yapılır?

Lisede ders seçimi nasıl yapılır?

http://www.aol.meb.gov.tr Açık Öğretim Lisesi internet sayfasında yer alan ''Öğrenci Girişi'' başlığını seçiniz. Öğrenci numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapınız. Sol tarafta yer alan ''Kayıt Yenileme / Ders Seçme'' başlığı altında yer alan ''Ders Seçme İşlemleri'' modülünü seçiniz.

AÖL ders seçimi 2020 nasıl yapılır?

Öğrencilerin ders seçimlerini; öğrenci numaralarını ve kişisel şifrelerini kullanarak "http://aol.meb.gov.tr/" internet adresinden yapmaları gerekmektedir. Ders seçiminde tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

Açık öğretim ders seçimi nasıl yapılır 2020?

2020 AÖF ders seçimi nasıl yapılır? Ders seçimi, işlemi aof.anadolu.edu.tr adresi Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile ilgili kayıt yenileme tarihleri içinde yapılacaktır. Ders seçimi ilgili kayıt yenileme tarihinin son günü saat 23:30'a kadar yapılabilir.

Açık Öğretim Lisesi ders seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Ders seçiminde ortak dersleri ve seçmeli dersleri dikkatli seçin. Unutmayın ortak dersleri mutlaka almanız ve ya başarmanız ya da 3 defa başarısız olup muaf olmanız gerekiyor (Bildiğiniz gibi Dil ve Anlatım dersinden muafiyet yoktur, mutlaka geçilmesi şarttır).

Alan yok bölüm 2 ne demek?

Alan Yok 2, tüm düz açık lise öğrencilerinin alan ayrımı olmaksızın tek ders tablosundan sorumlu olması ve mezun olması durumunu TTK Kararına göre yeniden düzenleyen ders tablosunu ifade ediyor.

Alan ders ne demek?

Alan: Ortaöğretim kurumlarında ortak özelliklere sahip birden fazla meslek dalını içeren; bilgi, beceri, tutum, davranış ve istihdam imkanı sağlayan programların her biri demektir.

Okutulacak alan kredisi ne demek?

Diploma alabilmek için gerekli olan toplam kredi önceki yıllarda olduğu gibi 240' tır. Alan kredisi ile mezuniyet için gerekli 240 kredi arasındaki fark, uzaktan eğitim ile okutulan "ortak" ve "Seçmeli" dersler ile tamamlanır. Lise diploması ile kayıt yaptıran öğrencilerin mezuniyet kredisi alan kredileri toplamıdır.

Meslek liselerinde alan seçimi ne zaman yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni düzenlemesine göre, Anadolu meslek liselerinde daha önce 10'uncu sınıfta yapılan alan ve dal seçimleri artık rehberlik hizmetlerinin ardından 9'uncu sınıflarda yapılacak.