Subkonjonktival hemoraji nedir?

İçindekiler:

  1. Subkonjonktival hemoraji nedir?
  2. Subkonjonktival kanama neden olur?
  3. Hemoraji nedir ne demek?
  4. Goz Beyazinda kirmizi nokta neden olur?
  5. Göz tansiyonu nedir neden olur?
  6. Göz kapağında kızarıklık neden olur?
  7. Göz kapağında şişlik ve kızarıklık neden olur?

Subkonjonktival hemoraji nedir?

Amaç: Subkonjonktival hemoraji, gözde konjonktiva altındaki boşlukta kan birikmesiyle karakterize, yaygın görülen bir klinik durumdur.

Subkonjonktival kanama neden olur?

Gözde karşıdan bakmakla farkedilen kanamaları tıbben Subkonjonktival kanamalar olarak adlandırırız. Bu kanamalar sıklıkla hipertansiyona, travmalara ve zorlanmalara bağlı nedenlerle oluşur.

Hemoraji nedir ne demek?

Kanama (hemoraji; hemorrhagia), canlı bir organizmada kanın kalp ve damar boşluğu (lümeni) dışına çıkmasıdır.

Goz Beyazinda kirmizi nokta neden olur?

GÖZ KANLANMASI NEDİR? Göz kanlanması, gözün beyaz olan kısmının ön yüzeyini örten zar tabaka olarak bilinen konjoktiva yüzeyindeki damarların genişlemesi sonucu oluşur. Çok ender olarak da bu damarlarda olan çatlamalar kanlanmaya neden olur. Kanlanma tek bir gözde, sıklıkla da her iki gözde görülür.

Göz tansiyonu nedir neden olur?

Görme duyusu gittikçe azalır, şikayetler başladığında görme alanında kalıcı hasar yerleşmiştir. “Akut glokom krizi” tipinde ise göz tansiyonu aniden çok yükselir. Göz de kızarıklık, ağrı, bulanık görme, ışıklar etrafında renkli halkalar görme, mide bulantısı ve kusma gibi belirtiler görülebilir.

Göz kapağında kızarıklık neden olur?

Nedenleri: Alerji: Göz kapağının kızarmasının en önemli sebeplerinden biri alerjidir. Bazı alerjiler göz kapağının kendisinden kaynaklanır ve bu durumda göz kapağı şişmesi görülür. Alerji nedenli göz kapağı şişliklerinde genellikle ağrı görülmez fakat hemen hemen her zaman kaşıntı gözükmektedir.

Göz kapağında şişlik ve kızarıklık neden olur?

Blefarit göz kapağı kenarındaki kirpik diplerinin iltihabıdır. Göz kapaklarında kızarma, şişlik, kirpiklerde düzensizlik, yapışıklık, kabuklanma ve dökülme meydana gelebilir. Bu duruma konjunktiva denilen kapak içi bölgesinin iltihabı eklenebilir. Gözde aşırı yaşarma izlenir.