Tiroid bezlerinin hızlı çalışması nelere sebep olur?

İçindekiler:

  1. Tiroid bezlerinin hızlı çalışması nelere sebep olur?
  2. Tiroid hastaları oruç tutabilir mi?
  3. Devamlı ilaç kullananlar oruç tutabilir mi?
  4. Kalbine stent takılan kişi oruç tutabilir mi?
  5. Kalp ritim bozukluğu olan oruç tutabilir mi?
  6. Hangi durumlarda oruç tutulmaz?
  7. Kolesterol olan oruç tutabilir mi?

Tiroid bezlerinin hızlı çalışması nelere sebep olur?

Hipertiroidi durumunda tiroid hormonlarının aşırı salgılanması, vücudun metabolizmasının hızlı çalışmasına ve aşırı aktif olmasına neden olur. Bu da hızlı kilo kaybı, çok terleme, kalp çarpıntısı gibi belirtilere yol açar.

Tiroid hastaları oruç tutabilir mi?

Tiroid hastaları oruç tutabilirler. Tiroid bezinin aşırı çalışması (hipertiroidi-zehirli guatr) nedeniyle tedavi olanlar ise ilaçlarını iftarda ve sahurda alarak oruç tutabilirler.

Devamlı ilaç kullananlar oruç tutabilir mi?

Ramazan ayında bazı özel durumu olanların da oruç tutması sakıncalıdır. ''Parkinson, Alzheimer, sara, psikiyatrik bozukluk, kanser, kronik böbrek yetmezliği olanlar, yaşlı ve vücutça düşkün kişiler, düzenli olarak ilaç kullanması gerekenler, ameliyatlı veya ameliyatın dinlenme döneminde bulunanlar, hamile veya çocuk ...

Kalbine stent takılan kişi oruç tutabilir mi?

Kalbinde stent olanlar ya da kalp pili kullananlar oruç tutabilir mi? Eğer stent son 1 yıl içinde takılmışsa, stent ve diğer damarlarda problem çıkmaması için genelde ikili kan sulandırıcı tedavisi uygulanır. Bu dönemde kişinin oruç tutması doğru olmaz.

Kalp ritim bozukluğu olan oruç tutabilir mi?

'Kalp hastalarının hiçbiri oruç tutamaz' demek doğru değildir. Özellikle koroner kalp hastalığı tedavi edilmemiş kişiler, kontrolsüz hipertansiyonu olanlar, kalp yetersizliği hastaları ve önemli kalp kapak hastalığı bulunanlar için oruç tutmak riskli olabilir.

Hangi durumlarda oruç tutulmaz?

Oruç tutmayı zorlaştıran hastalıklar nelerdir? Hangi hastalıklarda oruç tutulmaz?

  • Reflü,
  • Ülser,
  • Karaciğer,
  • Karın ağrısı,
  • Kabızlık,
  • Safra kesesi,
  • Pankreas.

Kolesterol olan oruç tutabilir mi?

Medicana Çamlıca Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Yalçın, ''Oruç tutmanın kan yağları üzerine olumlu etkileri olduğu gösterilmiştir. Oruç tutmanın kötü huylu kolesterol olan LDL kolesterol ve Trigliserid seviyelerini düşürdüğü, iyi huylu kolesterol olan HDL kolesterol seviyelerini artırdığı bilinmektedir.